a biztonság olyan, mint a levegő

2018.11.27. 17:30

Emlékplakettel díjazták a megye védelméért munkálkodókat

Kedden másodszor adták át ünnepélyes körülmények között a megyeházán a tavaly alapított Veszprém Megye Védelméért elnevezésű emlékplakettet, amelyet olyan fegyveres, rendvédelmi és a honvédelem érdekében dolgozók érdemeltek ki, akik a napi feladataikon túl többletmunkát vállalnak, és akár szabadidejüket is feláldozzák a haza és a megye védelméért.

Juhász-Léhi István

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság elnöke ünnepi beszédében elmondta, a biztonság olyan, mint a levegő: természetesnek vesszük a létét, ám nélküle nincs élet. Olyan körülmények között élhetünk Magyarországon, hogy a hétköznapi embernek keveset kell minderre gondolnia, sőt, mára hazánk lett Európa egyik legbiztonságosabb helye. Úgy vélte, hogy a biztonság nincs ingyen, mindig készen kell állnunk arra, hogy megvédjük azt.

 

Beszélt arról is, hogy egy felmérés szerint a magyar emberek az egyik legfontosabbnak mindennapi életükben a saját és a családjuk biztonságát tartják. Kiderült: az idén tizenegy javaslat érkezett, majd a döntést követően négyen érdemelték ki a megtisztelő dicséretet.

Elismerést vehetett át Lendvai Jánosné, Egyházaskesző polgármestere, Kovács Sándor tartalékos ezredes, Csutorás Gábor István tartalékos ezredes és Nátrán Albin vezető mentőtiszt. Az emlékplakettet Takács Szabolcs elnök és Huszár Péter, a védelmi bizottság titkára adták át a díjazottaknak a megyeháza Szent István-termében rendezett ünnepi ülésen.

A díjazottak személyére a megyei védelmi bizottság tagjai, állandó meghívottjai, a helyi védelmi bizottságok elnökei, valamint a Veszprém megyei települések polgármesterei tehetnek, tehettek javaslatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában