a második kör

2019.06.18. 07:00

Érettségi: Szóban adnak számot tudásukról a diákok

Megkezdődtek a középszintű szóbeli érettségik, a diákok – ha korábban nem tettek előre hozott vagy emelt szintű vizsgát – négy tantárgyból adnak számot tudásukról.

Marton Attila

Forrás: pixabay.com

A vizsgákat június 17–28. között tartják az érettségit szervező középiskolákban és kormányhivatalokban. Az előttünk álló másfél hétben 1158 telephelyen 3149 vizsgabizottság előtt csaknem 273 ezer középszintű szóbeli vizsgát tartanak országszerte.

A négy végzős osztályban 119-en tesznek középszinten szóbeli érettségit a héten – mondta el érdeklődésünkre Glatzné Gyömörei Irén, a Vetési Albert Gimnázium igazgatóhelyettese. Hozzátette, minden diáknak meg kellett jelennie hétfőn reggel a középiskolában, ahol közölték a tanulókkal a vizsgabeosztásokat. A vizsgákat két osztálynak kellett megkezdenie, ők szerdán délutánig adnak számot tudásukról, és a vizsgák lezárulta után kapják kézhez érettségi bizonyítványukat. Szombatig a másik két osztályban is befejeződnek a szóbelik.

Az igazgatóhelyettes elmondta, minden diáknak kötelező magyar nyelv és iro­dalomból, történelemből, idegen nyelvből és egy szabadon választott tantárgyból ­szóbeliznie.

A Vetési-gimnáziumban sokan tettek emelt szintű szóbeli vizsgát egy vagy több tárgyból az elmúlt hetekben, a legtöbben, 38-an angolból. A végzősök mellett az alsóbb évfolyamra járók közül többen is élnek az előre hozott érett­ségi lehetőségével a gimná­ziumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában