A fejlődés a város célja

2019.01.23. 11:00

Erős gazdasági, eredményes sport- és pezsgő kulturális élet jellemzi Ajkát

A hagyományokhoz hűen az új évet a városvezetés a gazdasági és társadalmi szféra vezetőivel együtt, ünnepi keretek között köszöntötte a minap a művelődési központban. A rendezvényen Schwartz Béla polgármester a tavalyi évben elért eredmények mentén értékelt, és a város fejlődését érintő, előremutató tervekről, feladatokról is tájékoztatást adott.

Borsos Renáta

Közös koccintáson (balról jobbra) a Pannon Várszínház igazgatója, Vándorfi László, Schwartz Béla polgármester és Dorner László önkormányzati képviselő

Fotó: Györkös József

Az önkormányzat a település gazdasági életéhez szervesen kapcsolódó cégek képviselőivel, a partnereivel együtt ünnepelte, hogy ismét előttük áll egy újabb év a kihívásaival, és reményeik szerint jelentős sikereivel egyetemben. A polgármester beszédében bemutatta a város erős gazdasági, eredményes sport- és sokszínű, pezsgő kulturális életét. Beszélt a kiemelkedő vállalatok éves teljesítményéről, megköszönve az érintetteknek azt a támogató együttműködést, amelynek szellemében az önkormányzattal közösen tettek a települést érintő pozitív változások érdekében.

Közös koccintáson (balról jobbra) a Pannon Várszínház igazgatója, Vándorfi László, Schwartz Béla polgármester és Dorner László önkormányzati képviselő Fotó: Györkös József

Sorra vette Ajka 2018-ban elért eredményeit, mindezt úgy, hogy a nehézségekről sem restellt szót ejteni. Értékelte az önkormányzat éves munkáját, megemlítette a számos lakóépület és azok környezetének megújulása okán, hogy Ajka új arculata formálódik. A település a modern, kreatív, innovatív városok irányába halad, folyamatosan szépül. A városvezető a sportlétesítményeket érintő beruházásokról, valamint a településen élők életét várhatóan hamarosan kedvezően befolyásoló környezeti változásokról szintén említést tett. Elmondta, hogy a Veolia Zrt. fejlesztése révén az ajkai­ak tisztább levegőben bízhatnak. A cég igazgatója, Voller Attila ígérete szerint a közeljövőben megszűnik a lakosságot elkeserítő környezetszennyezés a városban.

Az átfogó újévköszöntőt a koncertjükkel nagy sikert arató Myrtill és a Swinguistique zenekar előadása gazdagította. Micheller Myrtill énekesnő hangjával és bájával rögtön megnyerte a hallgatóságot. A rendezvényt közös koccintás és állófogadás zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában