ünnep a rács mögött

2019.12.29. 13:42

Érseki szentmise a veszprémi börtönben

Szentmisét mutatott be Udvardy György veszprémi érsek Zsebe Attila diakónus-börtönlelkész, és Lendvai-Frikkel Attila akolitus közreműködésével több fogvatartott és hozzátartozóik részére a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet börtönkápolnájában, karácsony alkalmából.

Kovács Erika

Udvardy György veszprémi érsek Zsebe Attila diakónus-börtönlelkész és Lendvai-Frikkel Attila akolitussal a veszprémi börtön kápolnájában

Fotó: Kovács Erika/Napló

Németh Éva ezredes, intézetparancsnok az ünnep, illetve az érseki szentmise jelentőségéről beszélt a fogvatartottak kapcsán.

Fotó: Kovács Erika/Napló

- A jó pásztor felkeresi a nyájat, gyógyít és visszavezet, érvelt a börtönmise mellett Udvardy György. A veszprémi érsek arról is szólt, hogy a lelkészi szolgálat mindezt hozza közel a fogvatartottakhoz, és a karácsony ünnepe abban is erősít, hogy visszaadja az ember méltóságát. Az érsek Isten közelségét, segítségét, az ünnepeket jellemző megnyugvást, illetve a szeretetet helyezte középpontba a szentmisén.

Nagy Lívia és Török Rita fogvatartottak nagy megtiszteltetésnek tekintették, hogy részt vehettek az érseki szentmisén. Mint elmondták, ilyenkor gondoltak a családjukra is, mert ők is templomban vannak, ezáltal közel érezték őket magukhoz. Arról is beszéltek, hogy nagyon fontos számukra a hit, amiből erőt merítenek, és szabadulásuk után is járnak majd templomba.

Udvardy György veszprémi érsek Zsebe Attila diakónus-börtönlelkész és Lendvai-Frikkel Attila akolitussal a veszprémi börtön kápolnájában Fotó: Kovács Erika/Napló

Az érseki szentmisén a Spiritus Együttes egyházi muzsikája tovább fokozta az ünnepi hangulatot, majd a mise után több fogvatartott a hozzátartozóikkal beszélőn találkozhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában