Köszöntik a város 18 éveseit is

2019.05.31. 07:00

Évfordulót ünnepel hétvégén Badacsonytomaj

A hétvégén a városban két egészségnapot és városnapot is tartanak.

Tóth B. Zsuzsa

A városnapon minden évben köszöntik a nagykorúvá lett fiatal polgáraikat Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Meglepetések sora vár mindenkit. Badacsonytomaj 15 éve város. A születésnap alkalmával sok programot találtak ki a városvezetők. A városnapi ünnepséget június 1-jén rendezik a badacsonytomaji strandon. Retró fürdőruhaverseny is lesz, közben játszóház várja a gyerekeket, főzőverseny, filléres könyvvásár, íjászat, hennafestés, csillámtetkó, játékpark, játszóház, társasjáték, közös csobbanás retró fürdőruhában, városnéző kisvonat, koccintás a Balaton borával.

Köszöntik a város 18 éveseit, fellép Rosta Géza, Erox Martini, Sulyok Péter humorista, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, Timi & Hot Stuff. A kulturális bemutatón a város amatőr művészeti csoportjai szerepelnek. Az egészségnapokra május 30–31-én került, kerül sor. Tegnap az iskola udvarán óvodai sportnapot tartottak, szűrővizsgálatok voltak, kinyitott az egészségpiac, asztalitenisz és sakkverseny volt. Ma a tomaji strandon a városnappal együtt tartják a másik egészségnapot evezősversennyel, homokfoci- és tengóbajnoksággal, mászófallal.

A városnapon minden évben köszöntik a nagykorúvá lett fiatal polgáraikat Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az 50 millió forintos pályázati támogatással szervezett egészségnapon különféle képzések és programok várnak mindenkit. Az iskola egyik tantermét átépítik egy XXI. századi tanteremmé, amely felnőttképzési hely is. Az ehhez szükséges eszközöket már beszerezték, és elkezdték a képzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában