autósok, figyelem!

2019.06.03. 11:30

Faltól falig újjáépítik a pápai Korvin és Bástya utca kereszteződését

A Korvin és a Bástya utca kereszteződésének átépítésén dolgoznak jelenleg a kivitelezők Pápán, a Korvin utcai rekonstrukcióhoz kapcsolódóan.

Polgár Tibor

Vörös László, a kivitelezést végző cég vezérigazgatója a Papa-ma.hu-nak elmondta, a kereszteződésben teljes bontást végeztek, és faltól falig újjáépítenek mindent. Ezen a szakaszon az alépítményeket is ki kellett bontani, új útalapot és új útpályát készítettek.

Emellett változott a járda nyomvonala is, a páros oldali gyalogút pedig csaknem teljesen elkészült az Irhás utcáig. Az útalap ugyancsak készen van, és ma rákerült a betonréteg, így szinte minden feltétel adott az aszfaltozáshoz, aminek a napját azonban az időjárás erősen befolyásolja. Az aszfaltozás során a kereszteződésbe először behúzzák az alsó réteget az Irhás utcáig, aztán a teljes elkészült szakaszra a Fő térig rákerül a felső kopóréteg. Mindez két-három napot vesz majd igénybe.

Ezután a páratlan oldali járda építésével és a parkolók kialakításával folytatják a munkát. Molnár István, a polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályának vezetője közölte, a Bástya utca és a Fő tér között kis kockakővel burkolt párhuzamos parkolókat építettek ki, de ezen a szakaszon felfestett parkolók is lesznek. Ezeket váltakozva, a bal és a jobb oldalon jelölik ki, ez biztosítja, hogy a forgalom átáramlási sebessége alacsony legyen, ne tudjanak a járművek nagy sebességgel végighajtani az utcán, hiszen itt óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozás van. A Bástya és az Irhás utca között további parkolókat létesítenek, amik merőleges állásúak lesznek kis kockakő burkolattal. Az aszfaltozás és az utómunkák után megindulhat a forgalom a Bástya utca és a Fő tér között, habár ez a szakasz továbbra is munkaterület marad, tehát csak fokozott óvatossággal lehet majd közlekedni az új úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában