Veszprém

2018.11.19. 20:00

Felújították a Padányi iskolát – Új liftet szereltek be és épületrészeket összekötő folyósok is épültek

Több mint félmilliárd forintból végeztek felújítási munkálatokat a Padányi Katolikus Iskolában.

Marton Attila

A felújítást iskolai ünnepségen szentelték meg. Takács István, a Veszprémi Érsekség kancellára kérdésünkre elmondta, a felújítási tervek 2017-re készültek el, majd a közbeszerzési eljárás lefolytatása után tavaly év közepétől 2018. augusztus végéig tartottak a kivitelezési munkálatok. A beruházást 500 millió forinttal támogatta a magyar állam, az összeget a Veszprémi Főegyházmegye egészítette ki.

Szabó László Miklós igazgató köszöntőjében kiemelte, a közelmúltban befejezett felújításhoz hasonló volumenű fejlesztés évtizedek óta nem történt az intézményben. Elmondta, a beruházásban tizenkét tanterem újult meg, tízben kicserélték a teljes padozatot. Teljesen felújították az iskola homlokzatát, kicserélték a nyílászárókat, valamint új vizesblokkokat is kialakítottak. A több épületrészből álló intézményben több helyen bővítették a folyosókat, valamint új összekötőfolyósok készültek, továbbá új liftet szereltek be, amelynek révén szinte teljesen akadálymentesen bejárható az intézmény.

Az igazgató megjegyezte, a felújítás befejezése után egy európai uniós pályázat keretében egy új előadótermet is kialakítottak, valamint elkészültek az iskolaudvar rendezésének és a tetőtér beépítésének tervei. Megterhelő volt a felújítás mellett végezni a munkát, ám az iskola erejét mutatja, hogy történetének legmagasabb tanulmányi átlageredményét, 4,16-os eredményt értek el.

A Veszprémi Érsekség fenntartásában működő intézmény ünnepségén Márfi Gyula veszprémi érsek áldotta meg a felújított iskolaépületet.

A rendezvényen a Szent Gellért-díj ezüst fokozatát vehette át Kálmán Róbert műszaki vezető. Az ünnepségen közreműködött az intézmény énekkara és az iskola néptánccsoportjának kamaraegyüttese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában