„Ketté foglak törni!”

2019.05.14. 07:00

Fenyegette, leköpte, megverte élettársát az agresszív férfi

A rendkívül agresszív férfi megverte élettársát, másokat megfenyegetett, amiért a bíróság mint visszaesőt négy és fél év fegyházra ítélte.

Mátételki András

A 34 éves B. Balázs kapcsolata többször megszakadt élettársával, aki 2016. április közepén egy társasággal szórakozott éjjel Pápán. A vádlott hajnalban elment a bárba a nőért, akit a kezénél fogva kirángatott a teremből, majd több napra bezárta a lakásba.

Végül a nőnek sikerült megszöknie, de a többszörösen büntetett férfi elment érte testvére lakására. Itt is erőszakosan viselkedett, s megfenyegette a nő bátyját: „Ketté foglak törni!” Amikor élettársa kilépett a házból, gépkocsival követte. A következő nagyjelenetre az autóbusz-pályaudvaron került sor: barátnőjét a hajánál fogva a földre rántotta, majd arcon ütötte. Ekkor gyorsan közbelépett a nő anyja, aki paprikaspray-vel lefújta a vádlottat.

Balázs új kapcsolata is hasonló volt az előzőhöz, ugyanis vanyolai barátnőjét is többször bántalmazta, aki ezért feljelentette. Amikor megérkezett a rendőrségi idézés, a férfi dühbe gurult s az alábbi kijelentést tette:„ Itt fogsz megrohadni, egészen addig, amíg ezt vissza nem vonod!” Amikor B. Balázs átment a kocsmába, a nő az ablakon át elmenekült, de nem jutott messzire, mert a vádlott elkapta és megverte. Napokon át bántalmazta a lakásban, de végül sikerült lelépnie a sértettnek a házból.

A rendőrségi eljárás során elkapta az utcán előző élettársát, akit vallomása visszavonására ekképpen beszélt rá, miközben a nő gyerekére nézett: „Rosszul fogsz járni, nagy gondok lesznek!” Hatásos volt a fenyegetés, egykori kedvese visszavonta a vallomását, de később elmondta az igazat a nyomozóknak. A vádlott más alkalommal leköpte a nőt az utcán.

A Pápai Járásbíróság B. Balázst többek között személyi szabadság megsértésének bűntette, zaklatás és garázdaság vétsége miatt mint többszörös visszaesőt négy és fél év fegyházra ítélte, kötelezték továbbá a 177 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában