Ékesség a kör közepén

2019.06.18. 07:00

Festett porcelánfa nőtt a veszprémi körforgalom közepére

Néhány napja porcelánfa díszíti az egyik belvárosi körforgalmat. Az alkotást a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. ajánlotta fel Veszprémnek, és a napokban került a helyére, a turbókörforgalom közepén található zöld­felületre.

Marton Attila

20190617 Elkészült a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. porcelánfája a veszprémi Budapest út - Brusznyai utca - Mártírok útja kereszteződésében épült turbókörforgalomban. Balogh Ákos Fotóriporter/Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A közel három és fél méter magas és csaknem háromszáz kilogramm súlyú, keményporcelánból készült alkotást a manufaktúra egyik legrégibb és legnépszerűbb motívuma, a Viktória minta díszíti. A távol-keleti stílusú mintát csaknem százféle, élénk színekkel megfestett lepke és virágzó ágacska alkotja.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Érdekesség, hogy nem ez az első porcelánfa a megyeszékhelyen, a Veszprém Aréna melletti körforgalmat már évek óta díszíti egy másik alkotás. A műalkotás a porcelánmanufaktúra tulajdonában marad, a város birtokába határozatlan időre szóló letéti szerződéssel került. A porcelánfát Meixner Etelka tervezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában