kóstolás

2019.07.08. 07:00

Finomságok a nemesvitai falunapon

Idén is szép számmal gyűltek össze kicsik és nagyok a családi és falunapon június utolsó szombatján.

Tóth B. Zsuzsa

Nagy érdeklődéssel figyelte mindenki a kovács munkáját a falunapon Fotó: kultúrház

A bográcsokban gulyás és pörkölt főtt mindenkinek, akik pedig nem forgattak fakanalat, azokat az önkormányzat látta vendégül a falu konyháján, ahol tarját sütöttek a szorgos helyi asszonyok. László Barnabás képviselő még pacalt is főzött az ínyencek kedvéért. A gyerekeket ingyenes programok sora, többek között légvár és QR-kódos kincskeresés várta. Nagy sikert aratott körükben a csillámtetoválás is.

A Nők a Balatonért Egyesület helyi csoportjának tagjai pedig kézműves-foglalkozást tartottak, ezúttal levendulából és szalmából készíthettek különféle díszeket az ügyeskedő érdeklődők. Gyógy- és fűszernövény-felismerő vetélkedőn mérettek meg sokan, mások szörpöket kóstoltak. Az egyesület tagjai saját készítésű levendulazsákokkal kedveskedtek a falu lakóinak, Nagy Zoltán helyi kovácsmester pedig látványos bemutatót tartott.

Nagy érdeklődéssel figyelte mindenki a kovács munkáját a falunapon Fotó: kultúrház

A sportegyesület barátságos mérkőzés keretében ismét pályára lépett a régi idők csapata ellen. A délutáni programsorozatban volt néptánc és musical, de nem maradt el a tombolasorsolás sem a Vitán-felül Nemesvitáért Alapítvány jóvoltából. Máglyagyújtással és Krejczinger István harmonikazenéjével zárták a nemesvitaiak és vendégeik az eseménydús napot. A rendezvény a könyvtárellátási szolgáltatási rendszer keretében, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár támogatásával valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában