nagyobb hangsúlyt helyeztek a megelőzésre

2019.03.18. 14:00

Főkapitányi évértékelő: kitűnő az országos koordinációs munka

Kiemelkedő munkát végzett Veszprém megye az Országos Rendőr-főkapitányság koordinációjában, az itteni rendőrök kilenc olyan ügyet derítettek fel, amelyben az elkövetők országosan is több bűncselekményt követtek el, hangzott el Tarcsa Csaba dandártábornok, Veszprém megyei rendőr-főkapitány évértékelőjén.

Kovács Erika

Tarcsa Csaba dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány az idei célok közül kiemelte, még nagyobb súlyt helyeznek a biztonságos közlekedésre, a lakosságot leginkább érintő bűncselekmények visszaszorítására Fotó: Rendőrség

Fotó: rendőrség

Polgárdy Imre megyei közgyűlési elnök köszöntője után Kovács István vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes elismeréssel beszélt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tavalyi munkájáról, majd célként fogalmazta meg a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelését, és a közlekedésbiztonság javítását.

Tarcsa Csaba dandártábornok egyebek mellett kiemelte, az állománynak nagy feladatot adtak a tavaly életbe lépett jogszabályi változások, mint az elektronikus ügyintézésre való átállás, illetve az új büntetőeljárási törvény, amelyekhez a főkapitányság gyorsan alkalmazkodott. Méltatta, hogy Veszprém megyében a bűncselekmények száma csökkent az előző évihez képest, javult a felderítés, nyomozás. Aláhúzta, kiemelkedő munkát végzett Veszprém megye az Országos Rendőr-főkapitányság koordinációjában, az itteni rendőrök kilenc olyan ügyet derítettek fel, amelyben az elkövetők országosan is több bűncselekményt követtek el. Tarcsa Csaba a közlekedésbiztonságról aláhúzta, a balesetek legtöbbször a gyorshajtás, az elsőbbséggel, illetve kanyarodással kapcsolatos hiányosságok miatt történtek. Az ittas járművezetők tavaly több balesetet okoztak, mint korábban, pedig a rendőrök több ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.

Tarcsa Csaba dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány az idei célok közül kiemelte, még nagyobb súlyt helyeznek a biztonságos közlekedésre, a lakosságot leginkább érintő bűncselekmények visszaszorítására
Fotó: Rendőrség

 

A megyei rendőrfőkapitány a tavalyi feladatok közül kiemelte, hogy a korábbinál is nagyobb hangsúlyt helyeztek a megelőzésre, a bűneseteknél és a baleseteknél egyaránt, illetve azt, hogy még szorosabbá fűzték kapcsolatukat a társszervekkel, a rendészeti feladatokat végző személyekkel, így a polgárőrséggel, a közterület felügyelettel, a hal-, és természetvédelmi őrökkel, erdészekkel, vadászokkal, az önkormányzatokkal és civil szervezetekkel. Az idei célok közül kiemelte, még nagyobb súlyt helyeznek a biztonságos közlekedésre, a lakosságot leginkább érintő bűncselekmények visszaszorítására, ilyenek egyebek között a betöréses lopások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában