bölcsőde és úthálózat

2019.07.16. 11:35

Folyamatos a fejlődés Szentkirályszabadján

Befejeződött az emlékműnél lévő kereszteződés átépítése és egy utca felújítása, valamint elkezdődött a minibölcsőde építése a településen.

Marton Attila

Év végére elkészülhet a mini bölcsőde – tudtuk meg Gyarmati Katalintól, a település polgármesterétől

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A falu fejlesztéseiről Gyarmati Katalin polgármester tájékoztatta lapunkat. Elmondta, június végén befejeződött a Rákóczi és Balatoni utca közötti kereszteződés átépítésének műszaki átadása, a következő hetekben forgalombahelyezési eljárást folytat le a hatóság, de az autósok már megelégedéssel használják az elágazást, ahol új forgalmi rend lépett életbe.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a csomópontot azért építtette át az önkormányzat, mert nem volt kellően belátható, és a táblázás sem volt egyértelmű. A beruházás részeként a Balatoni úton közel 600 méter hosszúságban építettek ki járdát, vízelvezető árkot és közvilágítást. A fejlesztésre 100 millió forintot nyert el Szentkirályszabadja az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP), amelyet a kormány 31 millió forintos támogatása egészített ki. Június közepén megkezdődött a mini bölcsőde építése az Erkel és Rákóczi utca által közrezárt telken.

Év végére elkészülhet a mini bölcsőde – tudtuk meg Gyarmati Katalintól, a település polgármesterétől Fotó: Pesthy Márton/Napló

A 245 négyzetméter alapterületű ingatlanon két csoportszobás létesítmény épül terasszal. A kivitelező már a falazási munkálatoknál tart, a tervek szerint év végére készül el a tizennégy gyermek befogadására alkalmas intézmény, amely szervezetileg a helyi Szivárvány óvoda alá tartozik majd. A csaknem 120 millió forintos beruházásra hetvenmilliót ítéltek oda egy kormányhatározatban a településnek, az összeg másik része önkormányzati forrás lesz – mondta el Gyarmati Katalin polgármester.

A napokban ért véget az Esze Tamás utca felújítása is. A rossz minőségű út új burkolatot kapott, valamint járdát és vízelvezető folyókát is kiépítették a beruházás során, amely tizenkétmillió forint állami, és kétmillió forint önkormányzati forrásból valósult meg.

Gyarmati Katalin elmondta, a fejlesztésekben Kontrát Károly térségi országgyűlési képviselő segítette a települést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában