Ápolni kell az örökségüket

2018.01.22. 10:00

Fontos a szomszéd településekkel való, a korábbiaknál is jobb kapcsolat

A hagyományos újévköszöntő ünnepségen elhangzottak szerint nagyon fontos, hogy a korábbi rendezvények fennmaradjanak. Ezt sikerült elérni tavaly.

Tóth B. Zsuzsa

Nagy István és Horváth Zoltán koccint Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Erről beszélt az újévköszöntő rendezvényen Horváth Zoltán. A polgármester méltányolta, hogy jelentős támogatást kapott a település több nagy rendezvény szervezéséhez. Vallotta, hogy ezek az események bizonyítják, a település igazán él. Sok vendéget vonzanak, messze viszik a község hírét.

Nagy István és Horváth Zoltán koccint Fotó: Tóth B. Zsuzsa

– Tavaly utakat építettünk, vizesárkokat burkoltunk, sikerrel pályáztunk a strand korszerűsítésére. Harminc- milliós összegből új eszközök, épületek, szolgáltatások várják majd a fürdőzőket. Útpadkát építettünk buszmegállóhoz, a Szent István utcában járda épült, előkészítettük a további fejlődéshez szükséges alapokat. Fontos feladat a csapadékvíz elvezetése, a csatornarendszert építjük a jövőben, és meg kell ragadni minden pályázati lehetőséget a fejlődéshez – mondta a polgármester, és megköszönte mindazok segítségét, akik tettek a településért. Hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a szomszédos településekkel elmélyíthették a jó kapcsolatot, például részt vettek a badacsonyi szüreten. A település a korábbiaknál jelentősebb mértékben támogatta a civil szervezeteket, amelyek segítik a programok lebonyolítását. Nagy István, a településsel jó kapcsolatot ápoló Újpest alpolgármestere szerint az idő múlása az égiekkel kötött alku eredménye. – Azonban mi töltjük meg tartalommal. Ha már az idő múlásáról beszélünk, köszöntöm a napokban 80. évét betöltött Kovács Lászlóné Gizi nénit, nyugalmazott óvodavezetőt. De tekintsünk most vissza az elmúlt egy évre. Én, aki a településen egy évben csak néhány napot töltök, úgy érzem, felelősséggel tartozom ezért

a közösségért, amely befogadott. Azt mondják, gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan. Meg kell emlékeznünk valakiről, aki már nincs köztünk, Wollmuth Péter korábbi polgármester így gondolkodott és igazi lokálpatrióta volt. Ennek az egy évnek az volt a feladata, hogy megtaláljuk azt, aki Péter követője lesz. Úgy érzem, az ő öröksége, a rendezvények sora megmaradt a mának. Ezek fontos dolgok, mert közösséget teremtenek és hírét viszik a településnek – mondta Nagy István. Az ünnepséget a Tördemic Néptáncegyüttes utánpótláscsoportja tagjainak táncai színesítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában