Átjöttek összeröffenni

2017.11.30. 09:30

A fonyódiak kezdeményezése megint sikert aratott

A korábbi februári kolbásztöltő versenyek helyett idén már az Összeröffenést rendezte látványdisznóvágással a fonyódi Magyar Tenger Kft. és a helyi önkormányzat.

Tóth B. Zsuzsa

Bolf Sebestyén, Szegi Károly és Hegedűs Ferenc kivette a részét a munkából Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A Hetedhét Badacsony prog-ramsorozat utolsó állomása volt az Összeröffenés, amelyet a legutóbbi, a Sajt és bor ünnepéhez hasonlóan a fonyódi alpolgármester, Farkas Gábor szervezett. Mint elmondta, a fonyódi kezdeményezés célja a hagyományőrzés fontosságának erősítése. – Sok településen nem ismert már a disznóvágás, a gyerekek, a fiatalok nem tudják, hogy kerül a sonka és a kolbász az asztalra. – Az ő korosztályuk is szereti figyelemmel kísérni a folyamatot. Amellett a téli programok gazdagítására, az idegenforgalmi szezon meghosszabbításra is szükség van. Ezért szerveztük a Sajt és bor ünnepét és most az Összeröffenést. Az eseményekből szeretnénk hagyományt teremteni, ebben a badacsonyiak is partnerek. Miként abban szintén, hogy sikeres legyen a rendezvény. Fonyódon kilenc éve rendezzük a februári kolbászfesztivált, a programon a badacsonyiak is ott vannak minden évben – mondta Farkas Gábor. Krisztin N. László badacsonytomaji polgármester köszöntőjében az együttlét fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, reményei szerint nagy és sikeres közösségi programmá növi ki magát az Összeröffenés.

Bolf Sebestyén, Szegi Károly és Hegedűs Ferenc kivette a részét a munkából Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A reggeli fogópálinka kóstolását népzene követte a Dió Bandával. Kvízjátékok szórakoztatták a vendégeket, Bede Róbert gasztronómiai bemutatót tartott. Kolbászok közt címmel jótékonysági sztárkolbásztöltést rendeztek a Pipitér Óvoda javára és főzőverseny színesítette a napot. Játszott a Fox együttes. Fellépett Leblanc Győző és Tóth Éva népszerű operettrészletekkel, Kaczor Feri mulatós műsorral szórakoztatta a vendégeket. Este Katalin-napi bált rendeztek a Rió bulizenekarral. A szpíker szerepét a fonyódi csoporttal érkező, a hasonló feladatok során már többször bizonyított kaposvári ügyvéd, Berlik Zoltán vállalta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában