veszprém

2018.04.25. 16:05

Forgalomgyorsító demonstrációt tartottak a Házgyári úton

Félpályás útlezárással hívták fel a figyelmet a Házgyári út és Henger utca kereszteződésében tapasztalható közlekedési problémákra a Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi csoportjai szerdán délután.

Marton Attila

A délutáni műszakváltások idején néhány percen belül mintegy 20-30 busz és rengeteg autós indul el az északi iparterület két nagy vállalatától: a Házgyári út – Henger utca kereszteződés áteresztőképessége azonban kicsi, így a sor minden nap feltorlódik, ami nyáron a legkellemetlenebb a tűző napon veszteglő buszok utasainak. Szintén probléma, hogy nincs megoldva biztonságosan a gyalogosok átkelése a Házgyári úton, mondta Guzslován Gábor és Hoffer Csaba Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi vezetői, akik László Zoltán országos alelnökkel szervezték a demonstrációt. A szakszervezet helyi csoportjai félpályás útlezárással igyekeztek felhívni a döntéshozók figyelmét a problémára: a rendezvény rendőri biztosítása miatt forgalomirányítás mellett haladtak a közlekedők a kereszteződésben 14 órától fél órán keresztül, ennek köszönhetően gyorsabban elhagyhatták a Henger utcát az autók és a buszok.

Guzslován Gábor kérdésünkre elmondta, a Henger utca összenyitását célzó, rövidesen elinduló önkormányzati beruházás – amely befejezése után összeköti majd a Házgyári és Pápai utakat – enyhíti, de nem oldja meg teljesen a közlekedési problémát. Véleménye szerint rövid távú megoldást a rendőri vagy polgárőri forgalomirányítás jelenthetne, hosszú távon a legforgalmasabb időpontokban működő jelzőlámpás forgalomirányítás, zebra felfestése és kanyarodósáv kialakítása segíthetne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában