Máltások a toronyban

2019.12.27. 11:30

Gyerekeket és felnőtteket is megleptek a Szeretetszolgálat munkatársai

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több éve működő Jelenlét programja során tartott karácsonyi köszöntést Veszprémben, a Házgyári úton.

Juhász-Léhi István

Szarka Béla elmondta: fontosnak tartja, hogy a karácsony szellemisége és lelkisége ne legyen elfeledve

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2009 óta van jelen a házban, melynek egyik szolgáltatása a 2016 októbere óta tartó Tanoda program, mely tanulást segítő rendszert tart fenn az épületben. Pályázatból tantermet és fejlesztőszobát is kialakítottak, míg a későbbiekben tartalmas szabadidős programokat is összehoztak.

A program megálmodói elvitték a gyerekeket a magyar világörökségi helyszínekre, jártak sok más mellett a Pannon Csillagdában, a Csodák Palotájában, a Tropicariumban. Megmászták a sümegi várat, megcsodálták a tapolcai Tavasbarlangot, ugráltak a Skylandben, és etették a medvéket Veresegyházán.

A Tanoda vezetője, Szarka Béla Árpád a köszöntő előtt a Naplónak arról beszélt, hogy a mostani programon a kollégái, a „máltások” dolgoztak sokat, a Dózsavárosból az Őszidők Kórus és a dózsavárosi általános iskola tanárai, akik műsort is adtak.

Szarka Béla elmondta: fontosnak tartja, hogy a karácsony szellemisége és lelkisége ne legyen elfeledve Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Nagyon fontosnak tartottam és tartom a karácsonyi készülődéskor, hogy a karácsony szellemisége és lelkisége ne legyen elfeledve – jelentette ki Szarka Béla. Így nem is volt kérdés, hogy együtt díszítették a fát, szóltak a karácsonyi dalok.

– Hiszem, hogy boldog lesz itt, ebben az épületben is a karácsony! – jelentette ki bizakodva a szakember, aki szerint itt talán még fontosabb a karácsony, mint másutt. – Én nagyon sokat kapok az itteniektől karácsonykor!

Elárulta, hogy csak ki akart „húzni” itt egy karácsonyt, aztán „annyi”, ám az élet úgy hozta, hogy ez már a hetedik „itteni” karácsonya, amit nem bánt meg, sőt, továbberősítette.

Az ünnepi eseményen összesen 100 felnőtt- és 35 gyerekcsomagot osztottak ki Szarka Béláék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában