pozitívak a tapasztalatok

2019.04.08. 14:21

Gyűjtik az aláírásokat Veszprém megyében

Veszprém megye választókerületeiben is megkezdték az aláírásgyűjtést, pozitívak a tapasztalatok.

Balla Emőke

Debrecen, 2016. október 2. Egy választópolgár leadja szavazatát a debreceni Közép utcai óvodában kialakított 133. szavazókörben a kvótareferendum napján, 2016. október 2-án. A népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történõ kötelezõ betelepítésével kapcsolatban írták ki. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Czeglédi Zsolt

A megye 1-es számú választókerületében is elkezdődött szombaton az aláírások gyűjtése. Két nap alatt több mint ezer támogatói aláírás gyűlt össze, mondta Ovádi Péter országgyűlési képviselő. Hozzátette: az elkövetkezendő hetekben is folyamatosan gyűjtik az aláírásokat, támogatóik igyekeznek mindenkit személyesen felkeresni. Városszerte és a kistelepüléseken is standolnak majd. A képviselő kiemelte: védjük meg a keresztény, európai kultúránkat, hiszen szeretnénk még legalább ezer évig itt maradni, megőrizni a határainkat, és továbbadni a következő generációnak.

A 2-es számú választókerületben is elkezdték a hétvégén az aláírásgyűjtést. Pozitívak a tapasztalatok, az emberek jelentős része támogatja Orbán Viktor hétpontos programját és fontosnak tartja, hogy részt vegyen a májusi EP- választáson, mondta Kontrát Károly országgyűlési képviselő. Az elmúlt napokban Várpalotán, Balatonfüreden, Balatonalmádiban és a Balatonfűzfőn, a héten a kerület kisebb településein gyűjti az aláírásokat. Jó találkozni az emberekkel. Ezek a találkozások szinte kihelyezett „fogadóórák”, ahol a választópolgárok megoszthatják gondjaikat, problémáikat a képviselővel, hangsúlyozta. Az aláírásgyűjtést folytatják, Kontrát Károly arra biztat mindenkit, hogy támogassa aláírásával Orbán Viktor hétpontos programját a bevándorlás megállítására.

Fenyvesi Zoltán, a 3-as számú választókerület országgyűlési képviselője elmondta, Ajkán és Tapolcán két-két helyszínen gyűjtötték az aláírásokat. Pozitív a fogadtatás, az ívet nemcsak Fidesz szavazók, de azok is aláírták, akik egyetértenek a bevándorlás megállításával. Hétfőn Tapolcán aktivista gyűlést tartanak, a Fidesz aktivisták keddtől a kisebb településeken is bekopogtatnak az otthonokba. A képviselő bízik benne, hogy sikerül mindenkit megszólítani.

Az elmúlt hétvégén Veszprém megye 4-es számú választókerületben is megkezdték a támogató aláírások gyűjtését. Csak Pápán és közvetlen körzetében közel 1800-an írták alá az ívet, de az aktivisták gyűjtik az aláírásokat Zircen és Devecserben, valamint a kisebb településeken is, tájékoztatott Kovács Zoltán országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában