évértékelés

2019.12.29. 11:07

Gyukli Krisztián borász: új fajták vegyszermentesen

Minden szempontból kedvezően alakult az idei év, így értékelte a munkát Gyukli Krisztián, balatonfüredi borász.

Kovács Erika

Gyukli Krisztián borász: a szőlőültetvényeiket idén is úgy tartottuk egészségesen, hogy nem alkalmaztunk vegyszereket

Fotó: Családi

- Bejelentettük év elején, hogy pincészetünk lett hazánk első vegán minősítésű borait előállító borászata, tavasszal pedig forgalomba került egy exkluzív termékünk, ami egy égetett tölgyfahordóban hosszan érlelt borpárlat, sorolta eredményeiket Gyukli Krisztián.

A borász elmondta, a szőlőültetvényeiket idén is úgy tartották egészségesen, hogy nem alkalmaztak vegyszereket. Az évjárat is kiemelkedő a kedvező időjárás miatt. A nyári hűvösebb éjszakák pedig megtartották a szőlőszemekben a savakat, amik kiegyensúlyozottabb erjedést, és szebb illatvilágú borokat eredményeztek.

A gombarezisztens, azaz a különféle betegségeknek ellenálló fajtáik újra bizonyítottak. A solaris mellé, idén felsorakozott kínálatukba a füredgyöngye, valamint a hibernal fajtákból készült borok is. Sikeresen telepítették a muscaris szőlőfajtát, ami az illatosabb gyöngyözőborok alapja lesz. Ahogy minden évben, idén is tovább korszerűsítették a szőlőművelést és a pincetechnológiát.

Gyukli Krisztián borász: a szőlőültetvényeiket idén is úgy tartottuk egészségesen, hogy nem alkalmaztunk vegyszereket Fotó: Családi

Csapatuk idén megerősödött, eszerint az idénymunkások mellett már négy állandó dolgozóval állnak neki minden munkának, valamint kihívásnak a pincében és a szőlőültetvényeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában