Veszprém-Jutaspuszta és Várpalota környékén

2019.05.29. 11:31

Háborús hangulatban telik majd a június a Bakonyban

Nemzetközi hadgyakorlatok és reggeltől estig dörgő ágyúk zaja vár ránk júniusban, derül ki az MH Bakony Harckiképző Központ lőtéri értesítőjéből.

Balogh Ákos

Június 3-21. között harcászati gyakorlattal számolhatunk

Fotó: Balogh Ákos

A Bakony lábánál elterülő katonai lő és gyakorlóteret kezelő várpalotai alakulat parancsnokának tájékoztatójából kiderül egész júniusban nemzetközi gyakorlatok, éleslövészetek színesítik majd a már ez idáig sem éppen nyugodt lőtéri hangulatot.

Június 5-ig, 0-24 órában bármikor katonai konvojok mozgására lehet számítani
Fotó: Balogh Ákos

Már májusban is számos alkalommal remegtek meg az ablakok a lőtér közelében, ez pedig tovább fokozódhat, ugyanis május 30-ától június 5-ig, 0-24 órában bármikor katonai konvojok mozgására lehet számítani Veszprém-Jutaspuszta, valamint a 82-es főúton, és Várpalota környékén is, ezek a katonai erők pedig a későbbiekben megkezdik a különböző foglalkozásaikat, éleslövészeteket.

Méghozzá a lőtéri értesítő szerint június 3-21. között a Breakthrough 2019 elnevezésű gyakorlat keretében nagy zajhatással és jelentős katonai járműmozgással, ezen belül többször nappal és éjszakai is várható vaklőszer használatával végrehajtott harcászati gyakorlat, kis magasságon repülő légi járművek, levegő-föld éleslövészet és nagyszabású tüzérségi éleslövészet is.

Június 3-21. között harcászati gyakorlattal számolhatunk
Fotó: Balogh Ákos

A Honvédség a lakosság megértését és türelmét kéri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában