Húszéves a város

2019.07.05. 11:54

Három napon át ünnepelnek Herenden

Háromnapos programkavalkáddal ünnepli várossá nyilvánításának 20. évfordulóját a település.

Molnár Sándor

Vasárnap 14 órától a Dísz-tónál szerveznek tutajozást

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Ünnepségek, avatások, kulturális és szórakoztató programok sora várja július első hétvégéjén az érdeklődőket. A programok július 5-én, pénteken 16 órakor kezdődnek a városrészeket összekötő kerékpárút ünnepélyes átadásával a Bányatelepen. Ezt követően fát ültetnek a kerékpárút-átadás emlékére és a várossá válás 20. évfordulójának tiszteletére a Majolika parkban. A rendezvény 17 órakor a művelődési házban folytatódik, ahol a 20 éves Herendi Vizuális Műhely 20 év képekben című kiállítását Balla Emőke újságíró, lapunk főszerkesztő-helyettese nyitja meg.

Vasárnap 14 órától a Dísz-tónál szerveznek tutajozást
Fotó: Molnár Sándor/Napló

19 órakor Gájer Bálint érkezik a színpadra, majd 20 órakor előbb az Old Rulett, majd a Rulett együttes zenél. Július 6-án, szombaton 11 órától díj­átadó ünnepséget tartanak az Apicius Étteremben, majd 16 órakor a HATESZ Egyesület rendezvényén átadják a Kincses ösvényt. A Pesovár Ernő Művelődési Házban 16.30-kor fellép a Herend Country Kids, majd a Rodeo Country Linedance csoport 17 órától, előbb a Herendi Taekwon-do Sport­egyesület, majd a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió és a Kenguru Torna Klub tart bemutatót. 18.30-tól Hirschl Laura és a Schvéder testvérek lépnek színpadra, majd a Kék Madár Táncműhely Herendi Hölgykoszorúja táncol. 19.30-tól az FG–4 Illés–Fonográf-emlékzenekar zenél. 20.30-tól az este sztárvendége Pál Dénes lesz. 21.15-től Best of Beatles show-val zárul a szombati program.

Vasárnap 7 órától sneci-halfogó versenyt rendeznek a horgásztavaknál. 10 órakor kezdődik a Bringázz egy bringáért! akció. A Majolika parkban egész napos szórakoztató programok várják a herendieket. 12 órakor ajándék ebédre várják a részt vevő családokat és lesz halászlékóstolás is, nemcsak horgászoknak. 14 órától a városban, a Dísz-tónál a HATESZ Egyesület szervez tutajozást, tófutást és vízi túrát. 17 órakor kórustalálkozót tartanak a Szent Euszták-templomban, ahol fellép a Szent Euszták Kórus és közreműködik a Prelude női kar, a Városlődi Vegyeskar és a Gaudium Kamarakórus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában