kés szorított a pénztáros nyakához

2019.05.24. 17:37

Három napon belül bíróság elé állították a veszprémi bolti rablót

Négy év, három hónap fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Veszprémi Járásbíróság pénteken a 35 éves ukrán férfit, aki kedden egy veszprémi boltban, kést tartva egy pénztáros nyakához, pénzt követelt, tudtuk meg Gulyás Ildikó Veszprém megyei főügyészségi szóvivőtől. A férfit öt évre kiutasították Magyarországról.

Kovács Erika

Fotó: rendőrség

Fotó: rendőrség

A rendelkezésre álló adatok szerint az ittas állapotban lévő elkövető a délutáni órákban ment be az üzletbe, ahol a kasszában tartott készpénz megszerzése érdekében a pénztárosra támadt.

Fotó: rendőrség

A férfi a sértett mögé lépett, jobb alkarjával megszorította a nyakát, míg bal kezével egy 10 cm pengehosszúságú kést vett elő, s azt a nő nyakához tartotta. Mindeközben ukránul beszélt, a kést tartó kezével pedig többször a kasszára mutatott, jelezve, hogy a sértett azt nyissa ki. A pénztár fiókja zárva volt, így az abban lévő pénzhez a gyanúsított közvetlenül hozzáférni nem tudott.

A pénztáros az őt ért támadás miatt segítségért kiabált, melyre az üzlet több dolgozója odasietett, és hangosan kiabálva felszólították az elkövetőt, hogy engedje el a munkatársukat. A gyanúsított ennek hatására távozott a boltból.

Korábbi írásunk a témában:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában