választás

2019.05.28. 07:00

Határozott üzenetet kapott tőlünk Brüsszel

Az országosnál magasabb részvétel mellett Veszprém megye egyes számú választókörzetének minden szavazókörében a Fidesz–KDNP listája kapta a legtöbb szavazatot, közölte Ovádi Péter ország- gyűlési képviselő hétfőn.

Marton Attila

A vasárnapi európai parlamenti választáson 52,33 százalékot kapott a Fidesz–KDNP listája, ezzel az országnak járó 21 mandátumból 13-at szereztek meg a kormánypártok.

– Elsöprő győzelmet arattak a kormánypártok, az eredmény világos üzenet Brüsszelnek: hazánk nem kér az illegális migrációból, hanem megvédené a nemzetek Európáját és a keresztény kultúrát – fogalmazott a Fidesz–KDNP-s ország- gyűlési képviselő.

A képviselő leszögezte, az eredmény erős felhatalmazást adott a kormánypártok képviselőinek. Ovádi Péter elmondta, Veszprém megye 1. számú választókörzetében az országos átlagot négy százalékkal meghaladó, 47,3 százalékos volt a részvételi arány, és a körzet minden szavazókörében a Fidesz–KDNP kapta a legtöbb voksot.

A választókörzet eredményei közül három települést emelt ki Ovádi Péter, ahol az országos átlagot meghaladó részvétel mellett a szavazatok több mint kétharmadát szerezte meg a Fidesz–KDNP. Elmondta, Jásdon 73, Hárskúton közel 72, míg Olaszfalun csaknem 70 százalékot kapott a kormánypártok listája.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere és Ovádi Péter országgyűlési képviselő összegezte a megyei eredményeket
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Porga Gyula (Fidesz–KDNP) polgármester kiemelte, a kormánypártok listája Veszprémben két és félszer annyi szavazatot kapott, mint a második helyen végző Demokratikus Koalícióé. Hozzátette, a veszprémiek többsége határozott véleményt mondott arról, hogy meg kell őrizni Európát olyannak, amilyennek ismerjük. A részvételi arány az országos átlag feletti a megyeszékhelyen, meghaladta az ötven százalékot, fűzte hozzá.

Az országgyűlési képviselő és a polgármester köszönetet mondott a szavazóknak a voksoláson való részvételért, a választás lebonyolításában részt vevőknek, valamint a kormánypártok aktivistáinak a kampányban végzett munkájukért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában