erdélyből is érkeztek

2019.07.04. 07:00

Hátrányos helyzetű gyerekek táboroztak Csopakon

A Veszprém Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány, valamint a Veszprém Főegyházmegyei Karitász jóvoltából táborozhattak hátrányos helyzetű iskolások Csopakon.

Napló-információ

Jánoska Anikó (balról) és golden retrieverje a nagy sikerű kutyás foglalkozáson Fotó: önkormányzat

Az erdélyi Kovászna megyéből, a sümegi térségből és Csótról közel félszáz fiatal érkezett a tóparti településre. A táborlakók egy hét alatt kirándultak a környéken, vitorláztak, fürödtek a Balatonban, a kertmoziban filmet néztek, de kutyás bemutatót is tartottak részükre.

Jánoska Anikó (balról) és golden retrieverje a nagy sikerű kutyás foglalkozáson Fotó: önkormányzat

A táborozókat meglátogatta a megyegyűlés elnöke és alelnöke is. Polgárdy Imre és Vörösmarty Éva ezúttal sem érkezett üres kézzel: kis hátizsákokban noteszeket, tollakat és pendrive-okat vittek a fiataloknak. Polgárdy Imre elmondta: a Veszprém Megyei Önkormányzat lehetőségeihez képest ott segít, ahol lehet, hiszen jótékonykodni jó dolog.

Hátrányos helyzetű fiataloknak harmadik alkalommal szerveztek nyári programot a megyei önkormányzat tulajdonában lévő, a helyi önkormányzat által működtetett csopaki táborban.

A programok szervezésében második éve vesz részt a Veszprém Főegyházmegyei Karitász. A szervezet igazgatója szerint kiváló lehetőség ez számukra. Tavaly húsz megyebeli szegény, rászoruló gyermek táborozhatott Csopakon teljes ellátás mellett. Szijártó László közölte: a karitász helyi csoportjai maguk is szerveznek nyári táborokat főként saját plébániáikon, többet napközis formában működtetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában