világháború

2019.05.26. 14:12

Hősökre emlékeztek Ajkán

A magyar hősök emlékünnepét május utolsó vasárnapján tartják országszerte.

Rednágel Zsuzsanna

Fülöp Zoltán (balról) Baráth Gábor, Fenyvesi Zoltán (jobbról)

Azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezve, akik az életüket áldozták Magyarországért. Ajkán péntek délután két városrészben is megemlékeztek a világháború hősi halottjairól.

Bajzék Ádám a KDNP ajkai szervezetének alelnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy ma azokra a hősökre emlékeznek, akik hittek céljaikban, és szerették hazájukat.

Rieder András , háttérben a Regős Nyugdíjas Klub

Baráth Gábor a Vöröskereszt Vas és Veszprém megyei igazgatója beszédében azt mondta a magyar nemzet ezeresztendős történelme okot ad a Hősök napjának megünneplésére. Úgy fogalmazott, amikor a mohácsi síkon, Segesváron, Isonzónál, a Don-kanyarban, vagy a hazánkban lévő 2668 emlékhely bármelyikén, a 301-es parcellánál, vagy éppen az ajkai Templomdombon emlékezünk hőseinkre, nemzeti hagyományainkat őrizzük, s megadjuk halottjainknak a nemzet tiszteletét és köszönetét. Kiemelte, hogy a magyarok nemcsak a hazát, hanem Európát is védték. Egy ezredéven át azért áldozták életüket, hogy Magyarország magyar ország maradhasson, ahol a magyar emberek akarata és érdeke a legelső. -hangzott el a beszédében.

Ezután Vajai Károlyné szavalatát, majd Bakos Frigyes főtisztelendő kanonok áldását hallhatták az egybe gyűltek. A megemlékezésen közreműködött a Szent Cecília kórus és Farkas András operaénekes, valamint Törő Barna trombitán adta elő az Il Silencio-t.

Fülöp Zoltán (balról) Baráth Gábor, Fenyvesi Zoltán (jobbról)

A tósoki városrészben Rieder András önkormányzati képviselő beszédében azt mondta, a nemzetünk, múltunk, és jövőnk, reményünk ünnepe a hősök napja. Úgy fogalmazott, ők azok a hősök, akik a hazaszeretet legnagyobb bizonyítékaként az életüket áldozták a harctéren. Ezután Bolla Benedek versét hallhatták, majd Rieder Sára fuvolajátékát és a Regős Nyugdíjas Klub műsorát láthatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában