autentikus jelenetek

2019.04.20. 12:56

Húsvéti séta Veszprém belvárosában

A Hetednapi Adventista Egyház szervezésében, a nemesvámosi, veszprémi és balatonfüredi gyülekezet tagjainak aktív részvételével, korhű jelmezekben, rövid, autentikus jelenetekkel tették színesebbé a húsvétvárást a Kossuth utcán, a posta előtti téren.

Molnár Sándor

Jézus kihallgatásának hat helyszínét és a Gecsemáné-kertet jelképező sátraknál, rövid jeleneteket adtak elő a kifejezetten erre az alkalomra készített, korhű jelmezekbe öltözött szereplők szombaton Veszprémben. A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan szervezte meg a Hetednapi Adventista Egyház a Húsvéti séta a belvárosban elnevezésű programját.

– Az az üzenete ennek az interaktív sétának, hogy különböző módokon megpróbáljuk bevonni a járókelőket. A célunk az, hogy beleélhessék magukat az emberek abba, ami történt. Jó az olvasás és jó, ha tévén nézzük a történetet, de mi egy kicsit többet szeretnénk adni, hogy az adott személy a résztvevőjévé váljon az eseményeknek és állásfoglalást is kérünk az emberektől. A sétához egy kis útikönyvet is adunk, és ha az állomásoknál előadott jeleneteket meghallgatják és kitöltik az útikönyvet, akkor a végén ajándékot kapnak – mondta el Kalocsai Tamás lelkipásztor, aki kiemelte még, hogy a húsvét szellemiségét oly módon is szerették volna átadni az embereknek, hogy véradást is szerveztek a program mellé, amelynek „Jézus a vérét adta érted, adj Te is vért” – volt a szlogenje.

 

A gyerekek kis kecskéket, bárányokat is láthattak az állatsimogatónál és kézművesfoglalkozással is készültek részükre a 10-től 14 óráig tartó gazdag program során a belvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában