segítenek

2018.10.16. 15:00

Idősek és fiatalok mentésében is segítenek a bakonyi egyesület tagjai

Bakonyi Önkéntes Műszaki Mentő Egyesület tagjai működésük négy éve alatt több sikeres mentést hajtottak végre.

Müller Anikó Hanga

A mentő csapat egy része, középen a megtalált fiú - Fotó: Kovács Krisztián

Nyáron a Bakonyban eltévedt idős embereknek nyújtottak segítséget, a napokban pedig egy veszprémi diák felkutatásában vettek részt a bakonyszentlászlói polgárőrökkel és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltókkal közösen, mondta el Fallmann József egyesületi elnök. A fiú osztályával Porva-Csesznek és Vinye között túrázott, elmaradt társaitól, majd rossz irányba indult el, a felmentő sereg közös erővel este fél hét körül sértetlenül talált rá.

A mentő csapat egy része, középen a megtalált fiú – Fotó: Kovács Krisztián

Az egyesület előnye a mozgékonyság, speciális, terepjárásra kiválóan alkalmas gépjárművekkel rendelkeznek, melyekkel olyan területre is be tudnak menni, ami a kutyás, vagy csatárláncos keresőknek gondot okozhat és ezek ideálisak a cserjés, bozótos területen könnyűszerrel való haladásra, hangsúlyozta Fallmann József. Tizennégy rendes és három pártoló taggal rendelkeznek, közösségi és közhasznú munkát végeznek, de a költségeiket maguk finanszírozzák. Nemzetközi minősítéssel rendelkeznek, jogosultak kutató, mentő, személykereső és logisztikai tevékenységre.

Az egyesület tagjai nyáron idős turistákat mentettek – Fotó: Kukoda György

A Kelet-bakonyi Mentőcsoport műszaki egységeként működnek. A civil szervezet tagjai újból bebizonyították, szükség van a munkájukra, hiszen a Bakonyerdő veszélyeket rejthet, ha a kiránduló nem kellően készül fel az útra, elmarad társaitól, sötétedésig az erdőben van, vagy nem visz magával telefont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában