gála

2019.05.30. 07:00

Időutazás és meglepetés a balatonfüredi Eötvös iskolában

Az évek végtelennek tűnnek, amíg ott állunk a forgatag közepén, és bizonytalanul tapogatózunk tovább az ismeretlen jövő felé, de ha visszatekintünk a múltra, az az érzésünk, hogy az idő viharos sebességgel robogott el, így fogalmazott Tremmer Bernadett, a balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola igazgatója a névadási ünnepség 30. évfordulója alkalmából rendezett gálán, az intézményben.

Kovács Erika

Az igazgató a zsúfolásig megtelt iskolai sportcsarnokban a 30 év 30 kép című jubileumi kulturális műsor megnyitóján így folytatta, „emlékezzünk elődeinkre, nagyjainkra, hogy az általuk megkezdett munkát méltó módon tudjuk folytatni. Emlékeink tanúskodnak a múltról, hogy mások tanulhassanak belőle, hogy ünnepelhessék sikereinket, és figyelmeztetve legyenek a hibáinktól.

Tremmer Bernadett köszöntője után másfél órán át az iskola diákjai, és több pedagógus színvonalas műsorral, az eseményeket a kezdetektől napjainkig bemutató időutazással ajándékozta meg a közönséget, egyebek mellett irodalmi összeállítással, illetve sok dallal, verses, zenés, táncos darabokkal. A jubileumi gálaműsor kiemelkedő meglepetése volt a Valahol Európában című musical részletének előadása, amit először 23 éve láthattak a vendégek az iskolában.

Ezúttal a jelenlegi, és az iskola korábbi diákjai együtt mutatták be az ismert dallamokat a közönségnek vastaps kíséretében.

Az est fináléjában kicsik és nagyok együtt énekeltek, így igazi örömünneppel ért véget az Eötvös-est, amelynek gálaműsorát a nyugdíjba vonuló Szücsné Sallai Margit állította össze. A pedagógus 33 éven át vezette az iskola kórusát, amely országos hírnévre tett szert, és a gálán köszönettel, nagy szeretettel búcsúztak el tőle a jelenlévők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában