fejlesztések

2019.01.02. 11:30

Ihatóvá tennék a lovasi Savanyú-kút vizét

A település a Balaton-felvidék egyik ékszerdoboza, attól függetlenül, hogy nincsen partja, strandja, mégis sokan felkeresik a rendezett, nyugalmat árasztó települést.

Szendi Péter

Ferenczy Gáborné, a település polgármestere örömmel újságolta, hogy pályázati pénzből a játszótérre sikerült árnyékolókat kihelyezni, hogy minél inkább komfortossá, gyermekbaráttá tegyék azt Fotó: Szendi Péter

Az elmúlt évek során több nagy fejlesztés is megvalósult a településen, ráadásul a rendezvények is sokrétűek, melyek tovább öregbítik a község hírnevét.

– A beruházásaink komfortosabbá, szebbé tették Lovast. Sikerült a köves-tetői utakat mart aszfalttal leburkolni, amire már nagy igény volt az ott élők körében. Több helyen is napelemes lámpákat helyeztünk ki, ezt tovább kívánjuk folytatni, mert ez a jövő útja. A Savanyú-kút évek óta nagy szívfájdalma az állandó lakosoknak és nyaralótulajdonosoknak. Mint ismeretes, ez évekkel ezelőtt elfertőződött, tönkrement, részben sikerült most helyreállítanunk. A vizsgálatok azonban tovább folytatódnak, eddig több mint egymillió forintba került a településnek. Célunk, hogy ismételten iható legyen a Savanyú-kút vize – kezdi a fejlesztések felsorolásával Ferenczy Gáborné polgármester.

Ferenczy Gáborné, a település polgármestere örömmel újságolta, hogy pályázati pénzből a játszótérre sikerült árnyékolókat kihelyezni, hogy minél inkább komfortossá, gyermekbaráttá tegyék azt Fotó: Szendi Péter

Pályázati pénzből a játszótérre sikerült árnyékolókat kihelyezni, hogy ezzel is gyermekbarátabbá tegyék azt, illetve a Malomvölgy utcában egy kis parkhelyet alakítottak ki. A település első embere itt köszönetét fejezi ki Polgárdy Imrének, a Megyei Közgyűlés elnökének, aki végig támogatta és segíttette a pályázatot, illetve Fabacsovics Zoltánnak, a megyei főépítésznek, aki szakmai munkájával hozzájárult a beruházáshoz, mely Lovas tekintetében igen nagy jelentőségű, hiszen az önkormányzat szerény, de racionálisan gazdálkodó költségvetéssel bír.

A település első embere örömmel mondta el lapunknak, hogy a Benke úton a nagy esőzések alkalmával kialakult kaotikus állapotot önerőből sikerült elhárítani. Ugyanakkor a Kishegyi útra vis maior pályázatot adtak be, bíznak annak sikerességében, mert az ott élőknek mindennapi problémát jelent a közlekedés. A Mikszáth Kálmán utcát pedig a tervek szerint év végéig leaszfaltozzák.

Évek óta húzódó problémának tettek a végére pontot, miután a falunapok előtt a lovas akadálypályán felújították a tribünt, így a bírák a különféle lovas versenyeken méltó körülmények között tudnak dolgozni.

Hamarosan a Balaton Fejlesztési Tanácshoz benyújtanak egy pályázatot, amelynek pozitív elbírálása esetén a régi temetőt kőkerítéssel tudják szebbé tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában