A digitális fejlesztés fontos a városnak

2019.09.17. 15:40

Internet és telefontöltés a pápai okospadon

A telefonok akkumulátorainak feltöltésére és ingyenes internetelérésre is használhatók azok az úgynevezett okospadok, amelyeket a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium előtt helyeztek el a napokban.

Polgár Tibor

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Áldozó Tamás polgármester elmondta, eddig mindössze körülbelül nyolcvan okospad található Magyarországon, ebből kettőt Pápán lehet használni. Hozzáfűzte, nagy figyelmet fordítanak a város digitális fejlesztésére is, például folyamatban van egy olyan, Pápával kapcsolatos mobiltelefonos applikáció létrehozása, amely többféle szolgáltatást nyújt majd a helyieknek, illetve a településre érkezőknek.

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Hamarosan az önkormányzat közzétesz egy felhívást, mely alapján ötleteket, javaslatokat várnak a lakosságtól a tervezés alatt álló pápai telefonos alkalmazás tartalmára, funkcióira vonatkozóan. Az egyenként közel 1,1 millió forint értékű okospadok ingyenes wifikapcsolatot nyújtanak, valamint telefonok vezeték nélküli és vezetékes töltését is lehetővé teszik – utóbbi esetben USB-portról.

A csupán padként is használható eszközök működéséhez a szükséges áramforrást napkollektorok és az azokkal kapcsolatban lévő akkumulátorok biztosítják.

Bognár Anita, a Petőfi Sándor Gimnázium intézményvezetője és Áldozó Tamás polgármester is kipróbálta az egyik padot Fotó: Polgár Tibor/Napló

Áldozó Tamás kiemelte, az egyébként rögzített okospadok digitális ellenőrzés alatt állnak, így a hatóságok gyorsan a nyomukra bukkanhatnak az értékes eszközök esetleges megrongálóinak, eltulajdonítóinak. Pápa polgármestere megjegyezte, további okospadok beszerzését is tervezi a város, ezek elhelyezésére ugyancsak várják a helyiek javaslatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában