német nemzetiségi nap

2018.04.11. 09:42

Játékos nemzetiségi nap Vázsonyban

Nyolcadik alkalommal rendeztek német nemzetiségi napot a Kinizsi Pál Általános Iskolában. Az eseményen rengeteg játékos feladat várt a gyerekekre.

Horváth Gábor

A nagyvázsonyi német nemzetiségi nap egyik programja a tortasütés volt Fotó: Kinizsi iskola

Az alkalom ünnepélyes megnyitóval kezdődött, majd a tanulók 5-6 fős csoportokban játékos nyelvi feladatokat oldottak meg. A versenyen pontokat lehetett gyűjteni, amelyekért olyan ajándékok voltak beválthatóak, mint a német játszóóra, filmnézés, de lehetett „egyszer nincs házi németből” utalványt is vásárolni.

Az osztályok csapatai ezt követően különböző foglalkozásokon vehettek részt, barkácsoltak, sütöttek, vagy képek alapján megkeresték a falu egy-egy helyszínét, ahol német nyelvű feladatok vártak rájuk.

A programot kézműves elfoglaltságok színesítették, és természetesen a sport sem maradhatott el a nemzetiségi napon. Volt kosárlabda bajnokság, valamint osztályonként egy-egy maratont lehetett teljesíteni. Utóbbiért komoly jutalom járt, a távot letudók nem kaptak házi feladatot a tavaszi szünetre, semmilyen tantárgyból.

A nagyvázsonyi német nemzetiségi nap egyik programja a tortasütés volt Fotó: Kinizsi iskola

A diákok és a tanárok ebédre hagyományos sváb ételeket ettek, desszertként pedig a saját sütésű répatorta szolgált.

A Kinizsi iskolával kapcsolatos további hír, hogy két tanuló, a második osztályos Fromvald Léna, valamint a hetedikes Fenyő Zoltán országos döntőbe jutott a német nemzetiségi szavalóversenyen, Hochdeutsch kategóriában. A finálét május 18-án rendezik Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában