Sokat tettek az országért 

2018.10.31. 14:00

Jó hangulatú összejövetelt tartottak a nyugdíjasok

Kulturális műsorral és elismerések átadásával ünnepelte az idősek napját a Vörösberényi Nyugdíjasklub a közelmúltban.

Marton Attila

Az idősek napján fellépett a Ringató Balaton néptánccsoport Fotó: Balogh Ákos

Lencse Sándor klubelnök bevezetőjében a szeretet, az összefogás, az egymásra való odafigyelés fontosságáról beszélt, és megköszönte a kézművesszakkörnek az ünnepi dekorációt, az esztétikusan megterített asztalokat, a közösségi munkát. Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője megnyitójában arról beszélt, a klubtagok életük munkájával támogatták a családjukat, városukat és az országot, és hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország előbbre tart, mint a rendszerváltás óta bármikor. Hozzátette, a kormány megőrzi a nyugdíjak reálértékét, és idén is nyugdíjprémiumot juttat a nyugdíjasoknak.

A rendezvényen átadták a nyugdíjasklub kitüntetéseit. A klubért végzett kiemelkedő munkáért emlékplakettet vehetett át Földesi Gizella, Szilágyi Ferencné, Ferenczi Katalin, Tóth Istvánné és Rigó Gyuláné. A Kézfogás emlékérmet Szabóné Kormosói Kornélia kapta. Végül a klub elnöke – mivel az elnökség mandátuma novemberben lejár – ajándékkal köszönte meg a vezetőség tagjainak többéves áldozatos munkáját.

Az idősek napján fellépett a Ringató Balaton néptánccsoport Fotó: Balogh Ákos

Az ünnepségen műsorral köszöntötték az időseket: Pató Bálint helyi középiskolás, a klub „tiszteletbeli unokája” operettbetéteket énekelt, Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója egy monológ előadásával szórakoztatta a jelenlévőket. A rendezvényen műsort adtak a klub művészeti csoportjai is: a Borostyán népdalkör Kovács Istvánné vezetésével és a Ringató Balaton néptánccsoport Veleginé Pavelka Gizella irányításával. A jó hangulatú összejövetelt vacsora zárta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában