kinizsihez méltó rendezvény

2018.07.24. 08:17

Jó hangulatú Várbált rendeztek Nagyvázsonyban

Régen rendeztek ilyen jó hangulatú bált a községben. A megnyitó, az aláírási ceremónia és a kórusok fellépése egy Kinizsihez, illetve a település történelmi súlyához méltó rendezvényt eredményezett.

Molnár Sándor

Színvonalas műsort adott a Fölszállott a páva egyik díjazottja, a debreceni Pendely Énekegyüttes

Fotó: Bertalan Cintia

Ötödik alkalommal szervezték meg Nagyvázsonyban a Várbált szombaton este. Az időjárás-előrejelzések miatt a jeles eseményt sajnos nem a várban, hanem a Reményi Antal Rendezvényházban kellett, hogy megtartsák. A Rend-s piac tagjai közül a kismarosi ciszterci nővérek kértek áldást a rendezvényre.

Színvonalas műsort adott a Fölszállott a páva egyik díjazottja, a debreceni Pendely Énekegyüttes Fotó: Bertalan Cintia

A megnyitón közreműködött a Kantátika Férfikar Dunavarsányból és a Fölszállott a páva egyik díjazottja, a debreceni Pendely Énekegyüttes. A kórusok fellépéseit követően a Nagyvázsonyi Férfi Dalárdával kiegészülve, a három együttes énekelt vidám bordalt.

A Várbál kiemelt eseménye volt az aláírási ceremónia, amelynek keretében Pancsova, Székelykeve és Egyházasbást települések vezetői megállapodást írtak alá a Kinizsi Szövetséghez való csatlakozásról. A dokumentumot aláírta Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő, a Parlament Nemzeti Összetartozás Bizottságának tagjaként, valamint a Kinizsi Szövetség és a Hazajáró Honismereti Egylet képviselői is. Nagyvázsony Önkormányzatának döntése alapján az óvodában, illetve a helyi iskolában dolgozó pedagógusok részesei lehettek az eseménynek és együtt ünnepelhettek a vendég delegációkkal és kórusokkal.

A résztvevőket finom vacsorával várták a rendezvényen, a jó hangulatról pedig a Frisson Zenekar gondoskodott. A helyiek közül is sokan képviseltették magukat a bálon, amely után Gedeon, az elektromos busz szállította haza a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában