Csomag rászorulóknak

2018.12.19. 16:00

Jótékony cél érdekében fogtak össze a balatonkenesei városvédők

Összesen százharminchét ember karácsonyát teszik szebbé idén a Balatonkenesei Városvédők tagjai, akik a településen egyedül élő idős embereket és a rászoruló nagycsaládokat segítik ajándékcsomagokkal karácsony alkalmából.

Leitner Vera

Összeállították a javarészt tartós élelmiszerekből álló csomagokat Fotó: Pesthy Márton

– A tavalyi évben olyan sikeres volt az adományozás, annyira örültek neki az emberek, hogy idén is megszerveztük. Ez alkalommal elsősorban az egyedül élő idős embereket, valamint a többgyermekes, illetve nehéz körülmények között élő családokat céloztuk meg – mondta el a második alkalommal megszervezett karácsonyi ajándékcsomag-osztás kapcsán Szabó Tamás, a Balatonkenesei Városvédők elnöke.

Összeállították a javarészt tartós élelmiszerekből álló csomagokat Fotó: Pesthy Márton

A civil szervezet tagjai hétfő este állították össze a javarészt tartós élelmiszerekből álló csomagokat, melyekben liszt, cukor, krumpli, savanyú káposzta, konzervek, tej, tea, szörp, valamint csokoládé, narancs, alma, teasütemények, szaloncukor, a kisgyermekes családok esetén pedig füzetcsomagok, gyermekjátékok, könyvek is helyet kaptak. Akárcsak tavaly, a szervezet idén is december 23-án lepi meg a helyi rászorulókat a csomagokkal, melyek az ajándék kiszállításának napján még friss hússal és kenyérrel egészülnek ki.

Nemcsak a megajándékozottak száma bővült idén százharminchétre – 2017-ben százhuszonhat fő karácsonyát sikerült szebbé tenni –, hanem az adományozók száma is nőtt, ráadásul a balatonkenesei vállalkozók mellett egy tiszakécskei támogatótól is bőkezű felajánlás érkezett. A megmozdulás minden szempontból erősíti a helyi közösséget, hiszen a rászorulók érdekében a Balatonkenesei Városvédők jelenlegi és leendő tagjai, az ő hozzátartozóik, illetve túlnyomórészt helyi vállalkozók fogtak össze.

– Az adománycsomagok összeállításában nagyon sok fiatal vett részt. Ezt a korosztályt alapvetően nehéz megmozdítani, és azt, hogy mégis ilyen aktívan bekapcsolódtak a karácsonyi jótékonysági akciónkba, nagy sikerként éljük meg – vallja Kocsis Jenő, a szervezet tagja.

– Büszkék vagyunk arra, hogy egyre több a fiatal, és szinte minden korosztály képviselteti magát a városvédők között. A cél korosztálytól függetlenül azonos, és ezt mindenki a magáénak érzi – hangsúlyozta Mészöly Sándor, a városvédők elnökségi tagja.

– Bízunk benne, hogy egyre kevesebb lesz a rászoruló, és egyre többen lesznek, akik adni tudnak – tette hozzá Koczor Huba elnökségi tag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában