1973-ban végeztek

2018.07.28. 08:00

Jubileumi érettségi találkozót tartottak a közgázosok

Rendhagyó idegenvezetéssel és iskolaépület-látogatással köszöntötték jubileumi érettségi találkozójukat a veszprémi egykori Közgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskola 4. d osztályos öregdiákjai.

Jákói Bernadett

Az egykori 4.d.lányosztály a már üresen álló iskolaépületük dísztermében felelevenítette az egykori színjátszó kör emlékezetes epizódjait

Fotó: Jákói Bernadett

Az 1973-ban végzett lányosztály az idei találkozót a már üresen álló egykori KÖZGÁZ (köztudatban korábban a piarista gimnázium és azt követően a várbéli Lovassy László Gimnázium) régi épületében tartották meg.

Az egykori 4. d lányosztály a már üresen álló iskolaépületük dísztermében felelevenítette az egykori színjátszó kör emlékezetes epizódjait Fotó: Jákói Bernadett

Az osztálytalálkozó szervezőjének, Szeivolt Erzsébetnek köszönhetően kinyílt a ma már üresen, szigorú őrzés alatt álló, nagy múltú iskolaépület kapuja. Végigjárták a tantermeket, a saját osztálytermükben, -ami ma már csak egy ősi falakkal, de páratlan panorámával rendelkező első emeleti üres tanterem- megkopott kilincsére emlékszalagot kötöttek. Az énekkaros lányok jóvoltából felcsendült előadásukban az egykori Éneklő Ifjúság című mozgalomban is elhangzott díjnyertes kórusdal, amit bizony legutoljára 45 évvel ezelőtt énekeltek együtt közösen a jeles iskolai kórusban. A csengő hangjuk töltötte be az üres osztálytermet, életet lehelve a több évszázados falak közé. A lányok 1973-ban 39-en érettségiztek, ebből 18 fő vett részt a rendhagyó találkozón. Az ő tanulmányuk négy éve alatt 1970-ben vette fel az iskola az elmúlt éra jeles közgazdászának, Varga Jenőnek a nevét.

Fotó: Jákói Bernadett

Az iskolai emlékek felidézése után rendhagyó várbéli sétát tettek helytörténeti kalauzolással, melyen, mint egykori veszprémi diákok közösen idézték fel a séta során az iskolaéletükhöz tartozó várbéli emlékeket. Megköszönték ifjú Szathmáry Árpádnak a mai KÖZGÁZ Szakközépiskola igazgatójának a találkozóra felajánlott jubileumi évkönyveket, amelyet minden jubiláló érettségizett részére adományozott az évforduló alkalmával. A program utolsó részében közös kávézással búcsúztak el egymástól a volt KÖZGÁZ-as öregdiákok, többségük hasonlóan az elmúlt évtizedekhez, ma is aktívan tevékenykedik a város és környékének közigazgatási és kereskedelmi életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában