segítettek

2019.04.18. 14:00

Kabala- és csokigyűjtést szerveztek, hogy a rászoruló veszprémi gyerekeknek is szép legyen a húsvét

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület (VVHHFE) a Kukkantó Egyesülettel, a Vitalitás Nyugdíjas Klubbal, a Pannon Egyetemmel, a veszprémi középiskolákkal összefogva és Gulyás Péter fővédnöksége mellett húsvéti kabala- és csokigyűjtési kampányt indított, hogy azok a fiatalok is kapjanak húsvétra ajándékcsomagot, akiknek a családja egyébként nem engedheti meg magának ezt a kiadást.

Juhász-Léhi István

Az eseményen Gulyás Péter adta át az ajándékokat a gyerekeknek Fotó: Juhász-Léhi István

Nagyon jól sikerült ez az akciónk is, hiszen elég rövid időnk, tíz napunk volt a szervezésre. Nagy volt az összefogás, nyilatkozta Molnár Roland, a VVHHFE elnöke a húsvéti ajándékcsomagok átadása előtt a Hriszto Botev iskolában. Az ünnepi táskák 65 gyermekhez – akik hat iskolából érkeztek – jutottak el, tizenöt támogatónak köszönhetően.

Molnár Roland szólt arról is, hogy az idei a negyedik húsvéti akciójuk. Szerinte ez a megyeszékhelyen nagy dolog, mert nagy az összefogás a vállalkozók, a civil szervezetek és az iskolák között. Az elnök megköszönte Molnárné Staub Ildikónak, a vendéglátó intézmény vezetőjének azt, hogy otthont adott az ünnepi eseménynek. Molnár Roland beszélt a közelgő ballagásról is, ahol 16 gyereket jutalmaznak, majd jön az egyesület nagy rendezvénye, a május 18-ai főzőverseny, amelyre idén húsz csapat nevezett.

Az eseményen Gulyás Péter adta át az ajándékokat a gyerekeknek
Fotó: Juhász-Léhi István

Hagyományosan ünnepélyes kereteket szabott idén is a húsvéti ajándékcsomagok átadására Molnár Roland, hiszen volt ének, tánc és mesemondás is, mielőtt Gulyás Péter fővédnök és Gulkai László, a VVHHFE alelnöke, a VSZC Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatója átadta volna a meglepetéseket.

– Fogadjátok szeretettel az ajándékot, remélem, hogy örültök majd neki és hasznotokra válik. Bízom benne, hogy hagyománnyá válik nálunk, és mindig mi rendezhetjük majd meg a húsvéti ajándékosztást – fogalmazott Molnárné Staub Ildikó, majd következhetett az ajándékok átvétele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában