nyári zárvatartás

2019.07.19. 07:00

Karbantartási munkákat végeznek megyénk bölcsődéiben

Nyáron a bölcsődékben is tartanak hosszabb-rövidebb szünetet, ami a karbantartási, felújítási munkák elvégzése mellett az egyes intézmények munkatársainak szabadságolására, nyaralására is lehetőséget biztosít.

Polgár Tibor

A pápai Bóbita bölcsőde munkatársai minden kisgyermeket szívesen látnak az intézményben. Idén augusztus 5-étől 21-éig tartanak majd zárva Fotó: Polgár Tibor/Napló

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Az előírásoknak megfelelően a bölcsődék minden évben előre jelzik a szülőknek a nyári zárvatartás időintervallumát, így ezzel már hónapokkal korábban lehet számolni. Azokon a településeken, ahol több bölcsőde szolgáltatását is igénybe lehet venni, figyelnek arra, hogy az intézmények ne egyszerre szüneteltessék a működésüket, így mindig van hol elhelyezni azokat a kisgyermekeket, akiknek a nyári felügyelete bármi oknál fogva nem megoldható a család részéről.

Veszprém megye három legnagyobb településén az alábbiak szerint alakul az idei nyári bölcsődei zárvatartás.

Veszprémben a Módszertani, a Hóvirág és a Napsugár Bölcsőde most tartja szokásos egy hónapos nyári szünetét, mindhárom intézmény július 22-én nyitja ki kapuit. Az Aprófalvi és a Vackor Bölcsőde július 22-től augusztus 21-ig lesz zárva. Pápán is mindig van ügyeletes bölcsi, idén pedig a Fenyveserdő Bölcsőde kezdte meg a sort a július 8-tól 19-ig tartó „pihenővel”. A Napsugár Bölcsőde működése július 22-étől augusztus 2-áig, míg a Bóbita Bölcsődéé augusztus 5-étől 21-éig szünetel.

A pápai Bóbita bölcsőde munkatársai minden kisgyermeket szívesen látnak az intézményben. Idén augusztus 5-étől 21-éig tartanak majd zárva Fotó: Polgár Tibor/Napló

– Körforgásszerűen osztjuk fel egymás között a nyári zárvatartást, hogy mindig legyen intézmény, ahol a szülők elhelyezhetik a gyermeküket. Habár jó előre bejelentjük, hogy mikor szünetel a működésünk, tapasztalataink szerint mindig vannak, akik valamilyen okból kifolyólag az adott időszakban nem tudják megoldani a csemetéjük felügyeletét. Persze sosincs ebből probléma, mindenkit szívesen látunk, és segítjük a gyerekek minél gyorsabb beilleszkedését is. Úgy látom, a szülők örülnek, hogy van ügyeletes bölcsőde, és élnek is a lehetőséggel. A zárvatartás a munkatársaink szabadságolása, pihenése mellett az időszakos karbantartási, javítási, felújítási, nagytakarítási munkálatok elvégzésére is lehetőséget biztosít – nyilatkozta a Naplónak Tóth Kata, a pápai Bóbita Bölcsőde vezetője.

Ajkán a Városi Bölcsőde július 22-től augusztus 11-ig tart zárva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában