bemutatkoztak az egyetemek

2018.12.18. 07:00

Karriernapot szerveztek a balatonfüredi Lóczy gimnáziumban

A legjelentősebb magyarországi egyetemek mutatkoztak be Balatonfüreden a Lóczy Lajos Gimnáziumban, ahol látványos kémiai és mérnöki kísérleteket is megnézhettek a diákok, és külföldi továbbtanulási lehetőségekről is tájékozódhattak a minap megszervezett pályaorientációs, illetve karriernapon.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos/Napló

- Tavaly rendeztük meg először a pályaorientációs napot, ugyanis a 2017/2018-as tanévtől törvény írja elő, hogy évente egy tanítás nélküli munkanapot erre a célra kell szánni – tudtuk meg Csapó András igazgatóhelyettestől. Mint elmondta, más iskolákban az osztályfőnökre bízzák ezt a feladatot, de a balatonfüredi gimnáziumban alapvetőnek tartják, hogy minden diák a lehető legszélesebb tájékoztatást kapja a felsőoktatási intézmények képzéseiről, illetve a továbbtanulásról. Emellett – mint megjegyezte – arra is kiemelt hangsúlyt helyeznek, hogy egy-egy érdekes szakmát bemutassanak a fiataloknak. – Azt is nagyon fontosnak tekintjük, hogy már a kilencedikes diákok is tájékozódhassanak az egyetemi képzésekről, hiszen nem árt időben elkezdeni karrierjük irányvonalain gondolkodni.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A pályaorientációs napon összesen 27 előadást hallgathattak meg a pályaválasztás előtt álló fiatalok. A legjelentősebb magyarországi egyetemek bemutatkozása mellett külföldi továbbtanulási lehetőségekről, közösségi szolgálati helyekről, valamint a média világáról, a mentősök életéről, hipnoterapeuták hétköznapjairól, az erdészek tevékenységéről is tájékozódhattak. Néhány egyetem szakmai előadással is érkezett: a multicégek világáról, minőségbiztosításról, robotokról és villamosmérnökökről hallhattak és láthattak a diákok látványos bemutatókat, illetve kémiai és mérnöki kísérleteket. A nap érdekességét adta, hogy mások mellett az egykori diákok karriertanácsokat adtak, az alsóbb osztályosoknak pedig pszichológiai, illetve pályaválasztási teszt is rendelkezésükre állt.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

- Diákjaink körében népszerű ez a rendezvény, hiszen gyakorlatilag egy kisebb Educatio kiállítást szervezünk itt, helyben, ahol az előadások mellett standokkal is megjelennek az egyetemek, ezzel lehetőséget biztosítva a személyes tájékozódásra – összegezte a nap jelentőségét az igazgatóhelyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában