fejlesztés

2018.11.06. 17:30

Kerékpárút épül Szabadságpusztára

Megkezdődött a Szabadságpusztára vezető kerékpárút építése, ezzel a településrészen élők régi vágya teljesül.

Marton Attila

A kerékpárút látványterve

Porga Gyula polgármester felidézte, 2009-ben épült meg a belvárosból a déli iparterületre vezető kerékpárút, ennek folytatásaként épül meg a Szabadságpusztára tartó nyomvonal. Hozzátette, a kerékpárút segíti és biztonságosabbá teszi a közlekedést Szabadságpusztáról a belvárosba. A polgármester megjegyezte, a beruházás az első látványos szakasza annak a nagyszabású kerékpáros fejlesztésnek, amely Veszprémet köti össze Alsóörsnél a Balatonnal.

A kerékpárút látványterve

Ovádi Péter országgyűlési képviselő kiemelte, a kormány szándéka is az, hogy a korábban elszigetelten létrejött kerékpárútszakaszokat hálózatba kössék. Hozzátette, a fejlesztésnek köszönhetően jelzőlámpás csomóponttá alakítják át a 73-as út szabadságpusztai elágazóját, így a beruházás befejezése után biztonságosan kelhetnek át a csomópontban a gyalogosok, kerékpárosok és az autósok. Elhangzott, a projekthez kapcsolódóan a Magyar Közút Zrt. a csomópont forgalmi sávjait kanyarodósávval bővíti Szabadságpuszta felé.

Az összesen 2,6 kilométer hosszú kerékpáros szakaszt mintegy bruttó 277 millió forintból építik meg, amelyet európai uniós forrásból finanszíroz az önkormányzat. A kivitelező tájékoztatása szerint várhatóan április-május fordulójára készül el a fejlesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában