sajtótájékoztató királyszentistvánon

2019.01.11. 22:23

Ki pótolja a hulladékkezelő veszteségét?

Közel hárommilliárd forint a térségi hulladékkezelő vesztesége, a könyvvizsgálói jelentés szerint emiatt kétséges, hogy a társaság el tudja-e látni a feladatát a jövőben, mondta el Hartmann Ferenc és Mesterházy Attila, az MSZP önkormányzati és országgyűlési képviselője.

Marton Attila

A királyszentistváni hulladékkezelő orrfacsaró bűze miatt aláírásgyűjtést kezdeményeztek a környékbeliek

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A királyszentistváni hulladékkezelőnél tartott sajtótájékoztatón Hartmann Ferenc kiemelte, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-hez tartozó 28 társaság összesen közel 50 milliárd forintnyi adósságot halmozott fel. Közülük a térség 160 településének hulladékát kezelő Észak-Balatoni Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-nek (ÉBH) közel hárommilliárd forint a kötelezettsége.

Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője arról beszélt, a jelentésből kiderül, a cégnek 2,4 milliárdos kötelezettsége van, és törzstőkéje mínusz 538 millió forint volt, amelyet a tulajdonosoknak a vonatkozó jogszabályok szerint vissza kell pótolniuk, szögezte le a képviselő. A társaságot hat Veszprém megyei település – Veszprém, Ajka, Balatonfüred, Tapolca, Pápa, Almádi – közüzemi cége tulajdonolja, a legnagyobb tulajdoni hányada 36 százalékkal a VKSZ Zrt.-nek van. Mesterházy Attila Palkovics László minisztert kérdezte a napokban arról, milyen segítséget tud nyújtani a kormány a társulásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában