visszaköltöztek

2018.11.28. 11:00

Kívül és belül is megújult az adászteveli hivatal régi épülete

Huszonhét év után visszaköltözött korábbi helyére, az Árpád utca 64. szám alatti ingatlanba az Adászteveli Közös Önkormányzati Hivatal, miután 24 millió forintból teljeskörűen felújították az intézmény régi-új otthonaként szolgáló épületet.

Polgár Tibor

A hivatalépület átadását szimbolizálva Fodor Béla és Kovács Zoltán átvágta a nemzetiszínű szalagot

Fotó: Adásztevel Önkormányzata

Fodor Béla adászteveli polgármester elmondta, a napokban birtokba vett épület hajdanán tanácsháza, majd községháza volt, a rendszerváltáskor pedig itt kezdte meg működését a helyi önkormányzati hivatal. Igaz, az intézménynek hamar új otthon után kellett néznie, ám most, hogy megteremtették a szükséges feltételeket, 27 év elteltével visszaköltözött a hivatal az Árpád utca 64-be. Az épület teljes külső és belső felújítása mellett az akadálymentesítését is elvégezték, mindez 24 millió forintba került. A beruházás költségvetéséhez Adásztevel 12 millió forint támogatást kapott egy sikeres belügyminisztériumi pályázat nyomán, míg további 10 milliót az állami adósságkonszolidáció biztosított. A hiányzó összeget a helyi önkormányzat saját forrásból teremtette elő – közölte Fodor Béla.

A hivatalépület átadását szimbolizálva Fodor Béla és Kovács Zoltán átvágta a nemzetiszínű szalagot Fotó: Adásztevel Önkormányzata

A hivatal átadóünnepségén Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője kifejtette: a kormányzat a lakosságszámtól függőn 5–10–15–20 millió forinttal jutalmazta a jól gazdálkodó önkormányzatokat, például az adásztevelit. A kormánypárti politikus hozzáfűzte, a Belügyminisztériumnak van egy úgynevezett háromlábú támogatási rendszere, aminek keretében kötelező intézményi feladatokra, sportcélokra, valamint út- és járdaépítésre lehet pályázni, a helyi önkormányzat pedig ezen a lehetőségen keresztül is jelentős forráshoz jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában