nem sütögetünk az erdőben

2018.06.05. 10:13

Korán jött a szárazság: tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Veszprém megyében

A rendkívül száraz időjárás miatt június 5-től tűzgyújtási tilalom lépett életbe Veszprém megye egész területén, közölte Helt Ákos hadnagy, Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kovács Erika

A szóvivő rámutatott, fokozott tűzveszélynél az erdészeti hatóság, illetve az erdőgazdálkodásért felelős miniszter rendelheti el a tűzgyújtási tilalmat, például a katasztrófavédelem kezdeményezésére. Tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban, és ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Ilyenek a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag-, és gazégetés is.

Helt Ákos kiemelte, a tűzgyújtási tilalom elrendelése és visszavonása függ az időjárástól, az erdőkre jellemző szárazságtól, a tűzesetek gyakoriságától. Az érintett hatóságok, így a katasztrófavédelem is folyamatos frissítés mellett honlapján teszik közzé a tűzgyújtási tilalomról szóló információkat, határozatot és térképet.

(A nyitókép forrása: pixabay.com)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában