Még közelebb az ügyfelekhez

2019.07.26. 16:00

Kormányzati busz a csopaki strandnál

A kormányablak busz nyári, Veszprém megyei menetrendjéről, a strandokat, fesztiválokat érintő mozgó szolgáltatásról beszélt a sajtónak Takács Szabolcs, a Veszprém megyei kormánymegbízott, és Ambrus Tibor, Csopak polgármestere a strandnál, pénteken.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

-A kormányzati busszal célunk az, hogy minél több helyen, mind közelebb vigyük az ügyfelekhez az ügyintézést, az emberek megismerjék ezt a mozgó, egy ügyfélkapus ügyintézést, hangsúlyozta Takács Szabolcs. A kormánymegbízott hozzátette, kéthetes váltásban dolgozik a kormányzati buszuk a téli és tavaszi szezonban, ellátogatnak több településre, a fesztiválokon is mindig részt vesznek, egyebek mellett Kapolcson, Kiscsőszön is jártak.

A csopaki Orovecz Ferencné személyi igazolvány miatt kereste fel a kormányzati buszt
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Nyárra külön menetrendet készítettek, amely a fürdőzőknek, strandolóknak, fesztiválozóknak kedvez. A busz a Balaton körül végig megtalálható, például Balatonkenesén, Alsóörsön, Révfülöpön, Badacsonyban. Elhangzott, Veszprém megye speciális helyzetben van, hiszen a Balatonnál nyáron megnő a vendég-, és ügyfélforgalom. A 14 kormányablakot január első három hetében 28 ezer ügyfél kereste fel, míg júliusban, ennyi idő alatt több mint 40 ezren, miközben az ügyintézési idő változatlan maradt.

Már igényelhető az Európai Biztosítási kártya is a kormányablakokban, és a kormányzati buszokban is. Ez a kártyát ingyenesen, a járási hivatalokban állítják ki az állandó lakcímmel rendelkező ügyfél kérelmére, és azzal az unió tagállamaiban térítés nélkül igénybe lehet venni az egészségügyi szolgáltatást. A kártyát július elseje óta mintegy 2500-an igényelték.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Takács Szabolcs aláhúzta, az ügyfelek Veszprém megyében, az elmúlt három hétben más kiemelt ügyekben is felkeresték a kormányablakokat, ilyen a babaváró támogatás, a családi otthonteremtési kedvezmény, a jelzáloghitel elengedés, illetve a gépjármű vásárlással kapcsolatos ügyintézés. Összesen 1500 ilyen igénylés volt, zömében, 800 alkalommal babaváró támogatás miatt nyújtottak be kérelmet. A kormányablakoknál a 10-15 perces várakozási idő akár nullára csökkenhet, ha valaki él az időpontfoglalással az ügyfélkapun, vagy a kormányzati ügyfélvonalon keresztül.

– A Veszprém Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályának labortevékenysége makulátlanul működik, mind a 64 balatoni strandon négy ellenőrzést végzünk nyáron, amikor mintavétellel a víz minőségét vizsgáljuk. Eszerint kiváló minőségű a Balaton vize, ilyen minden évben a csopaki strandé, és minden balatoni strand alkalmas fürdőzésre, fogalmazott a kormánymegbízott.

Ambrus Tibor polgármester üdvözölte a kormányzati buszt, amivel még gyorsabb lett az ügyintézés a településen, amelynek forgalma nyáron többszörösére nő.

Takács Szabolcs kormánymegbízott lapunknak elmondta, teljességgel alkalmazkodnak ügyfeleikhez. A járási hivatalokban összegyűjtött igények alapján, ha kell, változtatnak a kormányzati busz menetrendjén. Adott esetben a helyhez kötött, mozgásukban korlátozott embereket is felkeresik a járművel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában