Kitűnő vizsga

2019.02.07. 07:00

Környezetvédelemből versenyeztek a veszprémi óvodások

Természetvédelmi és környezetvédelmi kérdésekkel ismerkedhettek óvodások a Szilágyi Keresztény Iskola vetélkedőjén.

Marton Attila

A Vadvirág óvoda is jutalomban részesült. Jobbra Némedi Lajos alpolgármester Fotó: Penovác Károly

Az intézmény ötödik alkalommal szervezte meg a természetismereti versenyt. Halmay György intézményvezető a díjátadón hangsúlyozta, a vetélkedőn részt vevők száma rekordot döntve átlépte a 170-et. Némedi Lajos alpolgármester köszöntőjében kiemelte, fontos, hogy a természetvédelem kérdéseivel minél fiatalabb korban találkozzanak a gyermekek, hogy később maguk is óvják a környezetet.

Barabás Andrea, az iskola alsó tagozatának intézményvezető-helyettese elmondta, a kétfordulós levelező verseny első felvonásán növényekkel, állatokkal kapcsolatos feladatokat, valamint iskola-előkészítő feladványokat, a második fordulóban a fenntarthatósággal, szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos feladványokat kellett megoldaniuk a jelent­kezőknek.

A Vadvirág óvoda is jutalomban részesült. Jobbra Némedi Lajos alpolgármester Fotó: Penovác Károly

A két fordulóban részt vevőket meghívták az iskola tornacsarnokában tartott díjkiosztóra. A gyermekek ajándékutalványokat és tárgyjutalmakat kaptak. A versenyhez ezúttal is kapcsolódott rajz­pályázat, amelyben egy képzeletbeli állatot kellett alkotniuk a gyerekeknek. A díjazott munkákat tablón mutatták be a tornacsarnokban. A vetélkedőre tizenhét veszprémi és környékbeli óvodából jelentkeztek, a legtöbb gyermek a Bóbita óvodából érkezett. Az intézmény jutalma, hogy a Balaton-felvidéki Nemzeti Park vezetett túráján vehetnek részt a tihanyi Belső-tónál.

A díjátadón műsort adott a Szilágyi Harangegyüttes utánpótláscsoportja és a Szilágyi Táncegyüttes ötödikes tanulói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában