beruházás

2017.12.16. 10:00

Korszerű orvosi rendelőt avattak Pénzesgyőrön

A kis bakonyi faluban, melynek lélekszáma alig haladja meg a háromszázat, új orvosi rendelőt avattak.

Müller Anikó Hanga

A falu lakói örömmel vették birtokba a 21. századi színvonalú orvosi rendelőt Fotó: Müller Anikó Hanga

Hajós Ákos polgármester ünnepi köszöntőjében Armstrong híressé vált mondatát idézte, „Kis lépés egy embernek, de óriási ugrás az emberiségnek”. – Miért ünnepeljük kiemelten az elkészült beruházást? Egy nagyvárosban ez szóra sem lenne érdemes, egy kistelepülésen óriási dolog. Az adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatok számára nyújtott támogatás egy részét fordítottuk az új rendelő kialakítására, felszerelésére, mellyel régi tervünk valósult meg.

A korszerű orvosi rendelőt a kultúrház épületében Kovács Zoltán államtitkár avatta fel – jobbról – mellette Hajós Ákos polgármester

Az előző helyen áldatlan állapotok voltak, most a faluközpontban, az önkormányzat szomszédságában, a kultúrház épületében, egy régi raktárhelyiséget alakítottunk át, mely költségmegtakarítást is eredményez, mondta a faluvezető. Padlószigetelést kapott, ehhez félméternyi mélységben felszedték az alapot, nem volt víz, csatornabekötés, fűtés, az elavult nyílászárókat újra, a berendezéseket korszerűre cserélték. Biztosított az elektronikus receptfelírás technikai háttere is, míg a régi helyen, mivel más önkormányzati tevékenység nincs, nem volt internet hozzáférés. Dr. Kovács Zoltán államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a közmondást idézve, „Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli” mottóval kezdte avatóbeszédét.

A falu lakói örömmel vették birtokba a 21. századi színvonalú orvosi rendelőt Fotó: Müller Anikó Hanga

– A kistelepülések életében vannak közösségi terek, az orvosi rendelő, a templom, a kultúrház, a sportpálya, melyek rendben tartása fontos feladat. Most a jól gazdálkodó kistelepülések, ilyen Pénzesgyőr is, részesültek támogatásban s úgy gondolom, jó célra fordították az összeget, mondta. Kiemelte a helyiek közösségi munkáját, mellyel segítették a közel öt hónap alatt megvalósult beruházást. Hajós Ákos köszönetet mondott a falubeli és helyi kötődésű mestereknek, ők Szöllősi János, Hanich józsef, Krabácz Péter, Dombi Zsolt, Pucsek Zsolt, Holczer Ádám, Holczer László, Bíber Zoltán. Dr. Kozma Zoltán orvos óriási előrelépésként értékelte a 21. századi színvonalú rendelő kialakítását. Csillag Szabolcsné elmondta, a falu lakói azért is örülnek, mert a faluközpontban lévő helyiséget az idős emberek is könnyebben meg tudják közelíteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában