egyház

2019.03.30. 16:00

Közös programok a családokért

A Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Irodája a Keresd Krisztus képmását minden arcvonásban! mottót szem előtt tartva szervezi idei programjait, melyeket szerdán, a Szaléziánumban tartott sajtótájékoztatón ismertettek.

Leitner Vera

Varga Endre, a Civil Ház vezetője, Porga Gyula polgármester,Márfi Gyula érsek, Fodor János, a Veszprémi Érsekség család referens papja és György Adrienn, a Családpasztorációs Iroda munkatársa a sajtótájékoztatón Fotó: Penovác Károly

– Mi a családot, mely egy férfi és egy nő házasságára, életszövetségére épül, alapvető fontosságúnak tartjuk a nemzet és az egész emberiség fenntartása szempontjából – emelte ki Márfi Gyula veszprémi érsek a sajtótájékoztatón. Az érsek arról is beszélt, hogy a család alapja kizárólag a felbonthatatlan házasság.

– Minden olyan felfogás elutasítandó, mely ezzel ellentétes, így a férfiak és nők közti különbséget megszüntetni célzó genderideológia, az azonos nemű párok kapcsolata vagy a laza élettársi viszony, mivel egyik sem nyújthat biztonságos otthont sem a kapcsolatban résztvevőknek, sem a gyerekeknek – mondta az érsek.

Porga Gyula polgármester hangsúlyozta, egy városban a legkisebb közösségeket a családok alkotják, az önkormányzati döntésekkor mindig szem előtt tartják a családbarát lehetőségeket, így erre törekednek a családok számára kínált szolgáltatások minőségének meghatározása vagy a családok által használható közösségi terek kialakításakor is.

Fodor János, a Veszprémi Érsekség családreferens papja elmondta, az iroda 2019. évi mottója: Keresd Krisztus képmását minden arcvonásban!, így valamennyi idei, elsősorban családokat, jegyes- és házaspárokat célzó programot ennek jegyében rendeznek meg.

Varga Endre, a Civil Ház vezetője, Porga Gyula polgármester,Márfi Gyula érsek, Fodor János, a Veszprémi Érsekség család referens papja és György Adrienn, a Családpasztorációs Iroda munkatársa a sajtótájékoztatón Fotó: Penovác Károly

Az iroda a következő hónapokban is számos programot kínál házaspárok, családok részére. Az április 6-i nagyböjti lelki napon résztvevők Ocsovai Grácián ferences szerzetes előadását hallgathatják meg a Padányi-iskolában, ahol kerek- asztal-beszélgetés, valamint gazdag gyermekprogram várja az érdeklődőket. Jegyeskurzusra májusban hívják és várják a résztvevőket, június 1-jén pedig családok részére meghirdetett tavaszi túrát szervez a családpasztorációs iroda. Július első hetében rendeznek családtábort a házastársi kapcsolat, és a családi élet megerősítése érdekében Győrben, ősszel pedig ugyancsak a hit­életben való elmélyülés jegyében ismétlik a családi túrát és a házastársaknak meghirdetett őszi randevút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában