a munkavállalók érdekében

2019.01.22. 21:55

Közösen tiltakoztak Veszprémben

Az ország nyolc helyszínén tartott összehangolt demonstrációt a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség és a Mi Hazánk Mozgalom a munkavállalók érdekében.

Molnár Sándor

Molnár Balázs, Novák Attila, Ferenczi Gábor és Angyalosi Sándor a Pápai úti autós demonstráción

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az országos akció részeként Veszprémbe is közös autós demonstrációt szervezett a két szervezet. A Pápai úti akción sajtótájékoztatót tartott Ferenczi Gábor, a Mi Hazánk alelnöke, aki egy számukra történelmi bejelentéssel kezdte. Elmondta, hogy a Continen­tal gumiipari vállalat dolgozói szakszervezetével közösen meghirdetett autós demonstrációjuk előtt már sikerült elérni a céljukat, mert a Continental nem alkalmazza a túlóratörvényben biztosított 400 órás túlórakeretet, hanem továbbra is csak azt a 300 órát, amire a munka törvénykönyve a módosítás előtt is lehetőséget adott. Valamint a továbbiakban is kifizetik a ledolgozott túlórák után a járandóságokat, és még tárgyalnak a béremelésekről is.

Molnár Balázs, Novák Attila, Ferenczi Gábor és Angyalosi Sándor a Pápai úti autós demonstráción Fotó: Molnár Sándor/Napló

– Mi abban hiszünk, hogy nem valami ellen, hanem valami mellett kell politizálni – fogalmazott az alelnök, aki elmondta még, hogy azt is szeretnék elérni, hogy a magyarországi bérek felzárkózzanak a közép-kelet-európai bérekhez. Elképzeléseik között szerepel még, hogy minden olyan törvénymódosítási lehetőséget megragadnak, ami a jövőben a magyar dolgozók érdekét képviseli. Az egyórásra tervezett demonstrációt hamarabb befejezték, mert nem az volt a céljuk, hogy bosszantsák az autósokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában