A családi délután jó alkalom a kötetlen beszélgetésre

2019.04.20. 07:00

Közösségben hangolódtak a húsvétra Pápán

Az esős időjárás ellenére is sokan részt vettek a Szent Benedek-plébánia hagyományos húsvétváró családi délutánján.

Laskovics Márió

A kórustagok, önkéntesek jóvoltából többféle kézműves-foglalkozás és szeretetvendégség várta a résztvevőket Fotó: Laskovics Márió

Húsvéti családi délutánt tartott a tókerti Szent Benedek-plébánia virágvasárnap. A 2008 óta hagyományos program ifjúsági-zenés szentmisével kezdődött, amelyen a templomi kórus a keresztény dalok mellett Krisztus szenvedéstörténetével, passiójátékkal is szolgált.

Szijártó László plébános elmondta, a virágvasárnap kettős ünnep: egyrészt Jézus Jeruzsálembe való ünnepélyes bevonulására, másrészt a Megváltót ekkor még dicsőítő, ám pénteken már megfeszítését követelő embertömegre emlékeztet.

A szentmisét követően a kórustagok, önkéntesek jóvoltából többféle kézműves-foglalkozás és szeretetvendégség várta a résztvevőket. A rózsafüzér-társulat és a karitászcsoport tagjai süteményeket, zsíros, szalámis kenyeret kínáltak.

A kórustagok, önkéntesek jóvoltából többféle kézműves-foglalkozás
és szeretetvendégség várta a résztvevőket Fotó: Laskovics Márió

– Családi délutánunkon a hívek a szertartásokon kívül is tudnak találkozni, kötetlenül beszélgetni. Az esős időjárás ellenére a templom majdnem megtelt a misére, a hittanteremben, garázsban megvalósult ötféle kézművesasztalnál pedig mintegy hatvan gyermek foglalatoskodott. Különféle húsvéti dekorációkat, asztal- és ablakdíszeket alkottak tojásból, papírból – tette hozzá a plébános.

A Szent Benedek-plébánia a liturgia szerint nagyszombaton 17.30-tól feltámadási körmenetet, valamint ételszentelést tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában