kétéves háttérmunka

2019.06.24. 07:00

Közösségi erővel épült játszóteret adtak át Taliándörögdön

A településen régóta hiányzott egy, a mai igényeknek megfelelő játszótér, mostanra azonban elkészült az összefogásnak köszönhetően és a gyerekek örömére.

Tóth B. Zsuzsa

A gyerekek örömmel vették birtokukba az új játszóteret a gyereknapi ünnepség keretében

Forrás: Közösségi ház

A helyi fiatal szülők és gyermekeik a probléma ellen aktívan fellépve összefogtak, hogy egy új játszóteret hozzanak létre. A közösségi teret önkéntesen, környékbeli vállalkozások támogatásával valósították meg. A munka irányítója a szomszédos, kapolcsi székhelyű Ilona-malom volt, amelynek gazdái köztudottan jártasak a játszóterek építésében.

A közel kétéves háttérmunka után idén tavasszal kezdődött a kivitelezés, amelyből nemcsak a Kerekfenyves Óvoda és a Művészetek Völgye Általános Iskola Taliándörögdi Tagintézményének szülői munkaközössége vette ki részét, hanem maguk a gyerekek is. A többéves fáradságos munka gyümölcse végre beérett, a napokban átadhatták a Ficergő névre keresztelt játszóteret a gyermeknap keretében. Nemcsak a játszótér, de annak átadója és a gyermeknap körül is példaértékű összefogás alakult ki.

A gyerekek örömmel vették birtokukba az új játszóteret a gyereknapi ünnepség keretében
Fotó: Közösségi ház

A program májusfadöntéssel kezdődött a közösségi ház előtt, majd a gyerekek és szüleik együtt vonultak végig kerékpárokkal, elektromos járművekkel, futóbiciklikkel és házilag barkácsolt járművekkel a futballpályára, ahol új játékok várták őket. A játszóteret a gyerekek az átadást követően rögtön birtokukba vették. A gyermeknapon lovaglás, óriásdarts, ugrálóvár, arcfestés, mackókiállítás, retró vetélkedő, fagyi, palacsinta és az ajkai parancsnokság jóvoltából tűzoltó-autózás várta az ünnepelteket.

A kulturális műsorban a felsőörsi Bárókerti Bábszínház előadásában a Miska mesék című darabot nézhették meg, majd a várpalotai Mézengúzok zenekar műsora zárta az estet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában