Sorsdöntő választás lesz

2019.05.07. 14:00

Lakossági fórum Balatonalmádiban

A május végi európai parlamenti választás tétje, hogy bevándorlásellenes vagy a migrációt támogató vezetők irányítják-e az Európai Uniót, hangzott el a településen tartott lakossági fórumon.

Marton Attila

Győri Enikő telt ház előtt tartott fórumot Balatonalmádiban.

Fotó: Penovác Károly

Kontrát Károly, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, a rendezvény házigazdája köszöntőjében kiemelte, a május 26-ai európai parlamenti (EP) választás sorsdöntő lesz a kontinensen. Hozzátette, a voksolás tétje az, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes vezetők irányítják-e a jövőben az Európai Uniót (EU). A szavazáson múlik az is, hogy a kontinens, s így Magyarország megmaradhat-e olyannak, amilyennek ma ismerjük, fűzte hozzá Kontrát Károly, aki leszögezte, olyan vezetők kellenek az EU élére, akik megvédik Európát a bevándorlástól.

Győri Enikő telt ház előtt tartott fórumot Balatonalmádiban. Fotó: Penovác Károly

Győri Enikő, Magyarország madridi nagykövete, a Fidesz-KDNP EP-képviselőjelöltje arról beszélt, Európa választóit ma leginkább a bevándorlás és a terrorizmus aggasztja. Hozzátette, az ENSZ előrejelzései szerint a következő évtizedekben mintegy hatvanmillió ember kelhet útra Afrikából Európába. A bevándorlók elsöprő többsége már ma is gazdasági migráns, aki a jobb élet reményében kel útra, számuk a következő évtizedekben a népesség gyors növekedése és a klímaváltozás miatt tovább emelkedhet.

Győri Enikő leszögezte, a probléma megoldását nem a migránsok beengedése jelenti: a segítséget kell a nehéz sorsú országokba vinni, hogy az ott élők ne hagyják el szülőföldjüket. A képviselő-jelölt arra figyelmeztetett, a migrációnak súlyos következményei lehetnek Európában: a terrorveszély – a bevándorlási hullám kezdete óta több mint háromszázan haltak meg terrortámadásban – mellett a bevándorlók az európai identitást is fenyegetik. Győri Enikő elmondta, ahogyan Magyarország megvédi a külső határait, minden tagállamnak ezt kell tennie a bevándorlás megakadályozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában