közösségépítés

2019.09.17. 07:00

Lakótelepi sportnapot tartottak Várpalotán szűrővizsgálatokkal

A Társadalmi együttműködést elősegítő programok Várpalotán elnevezésű projekt keretében családi sport- és egészségnapot tartottak a közelmúltban Várpalotán az Inotai Tagiskolában.

Szabó Péter Dániel

Fogászati szűrővizsgálaton is részt vehettek a rendezvény látogatói

Fotó: Szabó Péter Dániel

A várpalotai önkormányzat a közelmúltban egy százmillió forintos pályázatot nyert a Készenléti-lakótelep és a Baglyas felzárkóztatására. A projekt konzorciumi tagja többek között a Várpalotai Polgári Együttműködés Egyesület is, amelynek a fő feladata a pályázaton belül az egészségmegőrzés és az ehhez kapcsolódó prevenciós rendezvények megtartása.

Ennek egyik állomása volt az a családi sport- és egészségnap, amelyet a barátságtalan időjárás miatt az Inotai Tagiskola épületében tartottak meg. A tornateremben a megjelenteket Campanari-Talabér Márta polgármester és Tavaszi Rita, a Várkerti Általános Iskola Inotai Tagiskolájának tagintézmény-vezetője köszöntötte.

A folytatásban aztán rengeteg program közül választhattak az érdeklődők. A helyes fogmosásról éppúgy kaphattak információkat, mint a gyógy- és gerinctornáról, valamint a csontritkulásról, de fogászati szűrővizsgálaton is részt vehettek. A gyermekeket arcfestés, meseszoba, egészségteszt várta, s egészséges ételeket is kóstolhattak a látogatók. A tornateremben különböző sportágak képviselői mutatkoztak be.

Fogászati szűrővizsgálaton is részt vehettek a rendezvény látogatói
Fotó: Szabó Péter Dániel

– A Társadalmi együttműködést elősegítő programok Várpalotán elnevezésű projekt legfőbb célja a közösségépítés, erre törekszünk a jövőben is a Készenléti-lakótelepen és a Baglyason – mondta el kérdésünkre a helyszínen Petneházy Beatrix, a Várpalotai Polgári Együttműködés Egyesület tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában